De pakopener

Er zullen zeker reumatoïde artritis patiënten zijn die aan dit hulpmiddel iets hebben, maar voor iedereen is het niet weggelegd.
Zo bestaan er heel wat soorten sluitingen voor melk- en fruitsapbrikken - die dan door de fabrikant weer eens regelmatig veranderd worden - waardoor je steeds opnieuw op zoek moet gaan naar oplossingen om deze open te krijgen, al naargelang de evolutie van je ziekte.

Deze pakopener (ja, zo heet dat ding) opent vrij eenvoudig pakken met een schroefdop. Hij heeft twee functies: het openen en sluiten van bijvoorbeeld een pak melk of fruitsap en het verwijderen van het plastic onder de schroefdop van het pak. De opener wordt over de schroefdop gezet, waarna men de opener draait en het pak kan worden geopend. Daarnaast kan men met het haakje het plastic, dat onder de schroefdop zit, verwijderen. Men plaatst het haakje onder de ring die aan het plastic is bevestigd. Door de pakopener naar beneden te duwen, ontstaat er een hefboomwerking, waardoor men het plastic eenvoudig verwijdert.

pakopener

voorbeeld

Eigenschappen Pakopener:

Lengte 13 cm
Gewicht 20 gr
Vaatwasmachinebestendig
Prijs: €5,25

Te koop via internet op http://www.hulpmiddelwereld.be/pakopener-2630.html 

Geplaatst: 2014-05-29

Heb je zelf een hulpmiddel ontworpen?
Mail dan de beschrijving met foto naar ra@raliga.be
.