Hoe kan ik langer thuis blijven wonen?

Als je ouder wordt of minder mobiel, heb je het soms lastig om de trap op te gaan of vlot in of uit bad te geraken. Enkele aanpassingen aan de woning kunnen je wooncomfort aanzienlijk verhogen.

De CM-dienst Thuis blijven wonen helpt je langer in de eigen woning te blijven met praktisch woonadvies en met ergobegeleiding.

Bij woonadvies krijg je raad over mogelijke aanpassingen in je huis. Bijvoorbeeld een hoger toilet, handvatten om je recht te trekken, een instapdouche of het wegwerken van een trede om vallen te voorkomen.

Je kunt ook ergotherapeutische begeleiding vragen. Dan krijg je gratis maximaal drie sessies door een ergotherapeut, waarvan minstens één aan huis. De ergotherapeut leert je bijvoorbeeld hoe je een hulpmiddel om vlotter in en uit de auto te stappen het best gebruikt of oefent met jou hoe je de tillift die je huurde, kunt bedienen.

Je kunt een beroep doen op de dienst ‘Thuis blijven wonen’ als je langdurig ziek bent of gehandicapt en als je thuis wordt verzorgd. De ergotherapeutische begeleiding gebeurt na verwijzing door een huisarts, ziekenhuis, erkende woonzorgvoorziening of Thuiszorgwinkel.

www.cm.be/thuiszorg ,
het CM-kantoor of het
Thuiszorgcentrum

Bron: Visie 8/03/2013

Geplaatst: 2013-03-22