Mobiliteit/Vervoer minder mobielen

Week van Toegankelijkheid

Van 7 tot 12 maart 2016 is het de Week van de Toegankelijkheid!

Dit initiatief is er gekomen onder impuls van Radio 2 en ook deze week krijgt de luisteraar ongetwijfeld boeiende radio te horen, volledig gewijd aan toegankelijkheid.

In de Week van de Toegankelijkheid werken vele organisaties samen, die toegankelijkheid centraal plaatsen door talrijke acties aan te bieden.

Mensen met een beperking ondervinden vaak veel moeilijkheden.
In deze week wordt er extra aandacht besteed aan de belangrijkheid voor een gebouw, een gemeente, een stad, een land, een bedrijf, een huisgezin, een organisatie, ... om toegankelijkheid als topprioriteit te behandelen.

Meer info vind je op de website:

Week van de Toegankelijkheid
 

4 jaren 1 maand geleden

Rechten van passagiers

Niet alleen bezinnen over wat is geweest...
Bij de start van een nieuw jaar mogen goede voornemens en plannen niet ontbreken.
Misschien heb jij zin om in 2016 een uitstap of een reisje te maken?
Dan is het zeker nuttig om de rechten van de reiziger te kennen!

De FOD Mobiliteit en Vervoer heeft een nieuwe brochure uitgebracht, hoe personen met een handicap veilig en in alle gemoedsrust in België en in het buitenland kunnen reizen.
Op het afgesproken tijdstip vertrekken, zonder problemen op de bestemming aankomen en de bagage in goede staat terugkrijgen, zijn zaken die onder "passagiersrechten" worden verstaan.

Europa heeft diverse beschermingsmaatregelen voor de reizigers gemaakt.
Reizigers met een handicap of met beperkte mobiliteit hebben bijkomende rechten.
Een overzicht vind je in de brochure RECHTEN VAN PASSAGIERS.

4 jaren 3 maanden geleden

Het nieuwe abonnement van De Lijn aankopen... of toch niet?

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Vanaf 1 september 2015 vervalt het gratis abonnement van De Lijn voor 65-plussers, de Omnipas 65+. In de loop van de voorbije weken ontving je als 65-plusser met een MOBIB-kaart een brief met een overschrijvingsformulier en folder. Het gratis abonnement verdwijnt niet voor alle 65-plussers... Kijk goed na of jij wel een abonnement dient te betalen en/of een abonnement nodig hebt! De Vlaamse Ouderenraad schept graag meer duidelijkheid omtrent alle wijzigingen.

Lees meer

4 jaren 8 maanden geleden

Antwoord van minister Weyts op advies gratis openbaar vervoer voor ouderen met een handicap

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Op 28 januari 2015 stuurde de Vlaamse Ouderenraad een eerste brief met betrekking tot het gratis openbaar vervoer voor ouderen met een handicap naar minister Weyts, minister Vandeurzen, De Lijn en de FOD Sociale Zekerheid Directie-Generaal personen met een handicap. Heel wat 65-plussers met een beperking komen niet in aanmerking voor een gratis abonnement van De Lijn. De gehanteerde leeftijdsgrens van 65 jaar zorgt er nog steeds voor dat ouderen met een beperking zich na hun 65ste niet meer kunnen inschrijven bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH).