Ook getest op mensen - Specifieke producten voor mensen met een handicap

Belgacom biedt specifieke producten voor mensen met een handicap.

Belgacom heeft een gamma producten uitgebracht dat specifiek is afgestemd op personen met een handicap. Het gaat om aangepaste toestellen, applicaties voor smartphones en aangepaste tariefplannen. Voor de samenstelling van het gamma werkte Belgacom samen met de vzw Passe Muraille, die alles liet testen door een panel van personen met een handicap. Op basis van de resultaten selecteerde de telecomoperator een aantal toestellen die aansluiten bij de specifieke behoeften van mensen met een visuele, auditieve, motorische of verstandelijke handicap.
 
De catalogus bevat ook een selectie Android-applicaties om de toegankelijkheid van smartphones te verbeteren. 'Big launcher', bijvoorbeeld, heeft een groot startscherm voor slechtzienden. 'Box of words' is dan weer een applicatie die in jouw plaats spreekt met door jou gekozen en geschreven zinnen.
 
Ook de tariefplannen werden toegespitst op specifieke doelgroepen. Zo maakt de ene persoon meer gebruik van sms en mobiel internet, terwijl de ander eerder kiest voor spraakoproepen. Onder bepaalde voorwaarden kunnen personen met een handicap van het sociaal tarief genieten.
 
Meer info? www.belgacom.be/handicap.

Bron: www.vaph.be/vlafo/

Geplaatst: 2013-04-07