Roche heeft het genoegen u te informeren over de terugbetaling van zijn specialiteit RoACTEMRA® (tocilizumab) in een nieuwe indicatie in pediatrische reumatologie

Vanaf 1 april 2012 wordt RoACTEMRA terugbetaald voor de behandeling van actieve systemische juveniele idiopathische artritis (sJIA). 
Onder bepaalde voorwaarden, kunnen kinderen van 2 jaar of ouder vanaf heden om de twee weken een infuus met RoACTEMRA toegediend krijgen.

De terugbetaling is gebaseerd op de TENDER studie. RoACTEMRA toonde verbeteringen zowel op vlak van articulaire symptomen als op de systemische manifestaties, die gewoonlijk moeilijker te controleren zijn, met 85% van de patiënten die de “primary endpoint” bereikten (pediatrische ACR respons en afwezigheid van koorts na 12 weken).

RoACTEMRA kan als monotherapie worden gegeven (in geval van intolerantie voor methotrexaat of wanneer een behandeling met methotrexaat niet geschikt is) of in combinatie met methotrexaat. Het geneesmiddel is uitsluitend bestemd voor gebruik in ziekenhuizen. Het is beschikbaar in flacons van 80 mg, 200 mg en 400 mg en wordt intraveneus toegediend.

RoACTEMRA wordt enkel terugbetaald in de indicatie sJIA indien het wordt voorgeschreven door een geneesheer-specialist in de reumatologie of een geneesheer-specialist in de kindergeneeskunde die ervaring heeft met de diagnose en behandeling van sJIA.

Voor bijkomende informatie blijven wij graag tot uw dienst op het nummer 02 525 82 83 of per e-mail: brussels.ra@roche.com.

Bron: nv Roche sa
Rue Dante 75 Dantestraat
1070 Brussels, Belgium

Geplaatst: 18/04/2012