Vergelijk kosten van ingrepen per ziekenhuis online - Grote prijsverschillen per ingreep mogelijk

ZEER INTERESSANT NIEUWS!

Hoeveel kost een bevalling, een blindedarmoperatie of het verwijderen van de baarmoeder? U kan vanaf nu de kostprijs van elke heelkundige ingreep berekenen! Dankzij deze applicatie krijgen patiënten een idee van de kosten die ze zelf moeten betalen na een ziekenhuisopname wegens een heelkundige ingreep.

Met de factureringsgegevens krijgt men een hulpmiddel uitgewerkt voor de berekening van het globale bedrag van alle verstrekkingen die uitgevoerd worden tussen de opname en het ogenblik waarop de patiënt het ziekenhuis verlaat. Het gaat hier om informatie over 15 veel voorkomende ingrepen. 

De patiënt kan de supplementen en remgelden vergelijken van 5 ziekenhuizen tegelijk, naargelang de ingreep, het soort ziekenhuisopname, de gekozen kamer (kamer met 1 bed of meerdere bedden) en de vraag of hij al dan niet recht heeft op de verhoogde tegemoetkoming. De applicatie is te vinden via de tool 4CP of via de ingrepen van ziekenhuizen vergelijken (https://tools.mloz.be/costHop/?lang=nl) applicatie van de Landsbond van Onafhankelijke Ziekenfondsen. 

Naast de prijs per ziekenhuis, krijgt de patiënt ook de gemiddelde prijs van de behandeling in België. Men krijgt zo direct een idee of het ziekenhuis goedkoper of duurder is dan het gemiddelde ziekenhuis in België.

Lees meer

Bron: www.hulporganisaties.be/

Geplaatst: 2013-09-26