Verslag daguitstap naar Rotterdam op 20 juni 2014

Vrijdag 20 juni 2014 was dit jaar de jaarlijkse daguitstap van RA-Antwerpen vzw - regio Mol en Antwerpen.

De autobus wachtte ons op om 7.30 uur op een parking in Geel om ons naar Rotterdam te brengen.  We reden een stukje via de autostrade en de noorderkempen naar Loenhout.  Daar wachtte ons koek met koffie of thee.  Na deze korte tussenstop werd de reis verdergezet tot Rotterdam.  

Rotterdam

Tijdens een fikse regenbui stapte een gids onze bus in die ons rondleidde in de verschillende delen van Rotterdam, elk met z´n eigen kenmerken.

Rotterdam

Zo kwamen we onder andere langs een gedeelte van de stad waar zowat alle musea gelegen zijn.  Naadloos ging dit over in een gedeelte waar meerdere grote singels zijn.  Het kenmerkende hieraan is: beekjes met aan beide zijden grasveldjes en daarop kunstwerken.  Hier woonden vroeger de rijke mensen.  De armere bevolking moest zich tevredenstellen met de zijweggetjes van deze singels.
We reden langs de beroemde kubuswoningen van Rotterdam, de winkelstraten, het havengebied, China town, de buurt van het centraal station, het voetbalveld van Feyenoord, het Noordereiland met het hoogste gebouw van Nederland (165 meter hoog)  en nog vele andere straten, pleinen en vooral veel gebouwen. Dit alles werd natuurlijk voorzien van de nodige uitleg door onze gids.

Rotterdam

Na deze rondleiding was het tijd voor ons middagmaal.  De gids leidde ons naar het wereldeethuis Bazar, waar er plaats gereserveerd was voor ons.  Het interieur  deed Oosters aan, het eten ook.  Het eten bestond uit meerdere gerechten van de kaart.  Achteraf bleek dat sommigen het lekker vonden maar anderen waren er niet zo enthousiast over.

Rotterdam 

 

 Rotterdam

Nadien mochten we onze tijd vrij doorbrengen tot 15.00 uur. 

Daarna reden we naar de Spido.  Met deze rivierboot maakten we een rondvaart langs de haven van ongeveer 75 minuten.  Wist je dat Rotterdam de derde grootste haven ter wereld is?  De havens van Shanghai en Singapore zijn nog groter.
Langs beide oevers van de Maas strekten zich meerdere los- en laadplaatsen uit.  
Na 8 km. varen maakte de Spido rechtsomkeer.  Op dat punt waren we 25 km van de Noordzee verwijderd.

Rotterdam     

 

   Rotterdam

Nadien was het tijd om de terugreis aan te vatten.  We reden weer naar hetzelfde punt in Loenhout waar ons een eenvoudig maar deugddoende koffietafel aangeboden werd.  Daarna werd het laatste stukje van onze dagtrip aangevat en rond 20.15 uur waren we moe maar voldaan terug in Geel.  

Rotterdam 

 

      Rotterdam

Verslag: Maria Joos
Foto's: Rita Vermeulen

Geplaatst: 2014-08-10