Boeken, Brochures en dvd's

Reumatische aandoeningen en goed gebruik van glucocorticoïden

Deze brochure wil je helpen je aandoening zelf zo goed mogelijk aan te pakken. Door te leren over je aandoening en de impact ervan op je lichaam, zet je zelf een stap in de goede richting. Informeer ook jouw familie en vrienden. Probeer je aanpak met hen te bespreken zodat ze jou beter kunnen begrijpen en helpen waar nodig. Hierbij kan het belangrijk zijn jouw eigen kennis van glucocorticoïden (GC) met hen te delen. Deze brochure is niet enkel bedoeld als informatiemiddel maar tevens als een instrument ter bevordering van de dialoog met je arts en apotheker. Deze laatsten blijven trouwens je belangrijkste gesprekpartners.

Brochure: Reumatische aandoeningen en goed gebruik van glucocorticoïden

Meer info op raliga.be: glucocorticoïden, cortisone

 

   
JAK-remmers

Na de komst van de biologicals in de jaren negentig, beschikken Belgische artsen sinds kort over een nieuwe behandelingsoptie om de ziekteactiviteit van RA af te remmen: de JAK-remmers. Op dit moment zijn er twee beschikbare JAK-remmers voor reumatoïde artritis op de Belgische markt: Baricitinib (Olumiant®) en Tofacitinib (Xeljanz®). We verwachten dat deze middelen binnen afzienbare tijd ook tegen andere (reumatische) aandoeningen ingezet zullen worden.

Brochure: JAK-remmers

Meer info op raliga.be: JAK-remmers

   
Vital Borkelmans steunt met zijn levensverhaal

Willems Uitgevers
Prijs:
€ 20,00

Dé biografie van Vital Borkelmans: vanaf 31 oktober 2017 in de winkel.

Vital Borkelmans (1963) treedt met dit boek uit de schaduw.
Hij vertelt onverbloemd zijn levensverhaal. Als jongen van achttien dook hij de ondergrondse in en werkte hij in de mijn van Eisden. Hij voetbalde bij Patro, SV Waregem, KAA Gent en Cercle Brugge.

 

Maar hij werd in de jaren negentig een icoon van Club Brugge: het ‘brommerke’ was immens populair bij de aanhang van blauw-zwart. Vier keer landskampioen, drie keer bekerwinnaar, Europese topprestaties. En twee wereldbekercampagnes met de Rode Duivels. Het leven spaarde hem niet. Hij kende zijn portie pech in de privésituatie en met het eigen lichaam. Maar cynisme kende hij niet. Vital is de ‘eeuwige optimist’ en bleef wat hij was: een zeer sociale mens.

Als assistent-bondscoach zette hij samen met Marc Wilmots tussen 2012 en 2016 de Rode Duivels na een decennium van ellende opnieuw op de internationale kaart: kwalificatie voor het WK 2014 en het EK 2016. Zijn hoogtepunt beleefde hij in Brazilië, toen België mocht aantreden in het mythische stadion Maracanã. Als nummer één van de wereldranglijst. Twee jaar later verspeelden de favoriete Duivels hun kansen op de Europese titel na een dramatische avond tegen Wales. Vital ontsnapte toen ook aan een persoonlijke tragedie.

Eeuwige optimist. Voetballen tussen de mijn en Maracanã is een beklijvend voetbalverhaal.
Een deel van de opbrengst van dit boek gaat naar Kom op tegen Kanker en voor Samen tegen Reuma.

Raf Willems (1960), auteur van talrijke voetbalboeken, sprak uren met Vital Borkelmans en schreef deze biografie.
 

Top
Reuma Positief - Anders omgaan met een chronische aandoening
Reuma Positief - Anders omgaan met een chronische aandoening

www.lannoo.be
Prijs:
€ 20,00

Quote:
" 'Reuma' en 'positief'.
Niet vanzelfsprekend om deze twee woorden met elkaar te verbinden. En toch kan het!
Pijn kan je leven flink overehoophalen. De diagnose van reuma of een andere gezondheidskwaal vormt een kantelmoment en verplicht je om een nieuw begin te maken.
Het sleutelwoord in die nieuwe fase is positiviteit.

Filip De Keyser (reumatoloog) & Heidi Van de Keere (gezondheidsjournalist) begeleiden samen in hun praktijk al vele jaren mensen met reuma en gewrichtspijn. Aan de hand van inzichten uit de positieve psychologie, verhalen van ervaringsdeskundigen en veel praktische tips tonen ze aan dat het mogelijk is om anders met een chronische aandoening om te gaan. Met respect voor de pijn en de beperkingen, helpen ze je om stap voor stap een nieuwe en succesvolle route uit te stippelen."

Top

Gidsen 'Bewegen en Gezondheid'

Gidsen Bewegen en Gezondheid RA

Prijs:
€ 4 verzendings- en verwerkings- kosten (€ 6 buitenland).
Je kan deze interessante gids via ReumaNet bestellen.

 
 

 

 

De Gidsen 'Bewegen en Gezondheid' helpen de patiënt bij de combinatie van zijn ziekte met lichaamsbeweging. Deze praktische, interactieve en moduleerbare gids wordt uitgegeven in de vorm van losbladige fiches in een map.

Op de fiches staan lichamelijke oefeningen die aan reumatoïde artritis zijn aangepast.
Bij elke oefening wordt concrete informatie verstrekt: doelstelling, duur, moeilijkheidsgraad enz.
Naast deze informatie staan er foto's op de kaart, zodat de patiënt de uit te voeren oefeningen ziet en beter in het dagelijkse leven kan integreren.
 

Top

Brochure Reumatoïde Artritis - ReumaNet

Brochure biologische medicatie bij reuma

ReumaNet heeft een herwerkte brochure klaar met richtlijnen voor patiënten rond het gebruik van biologische medicatie.
Je vindt er praktische tips en aanvullingen, zoals bijvoorbeeld vanaf pagina 19 een hoofdstuk gewijd aan de "biosimilars".

Brochure: Biologische medicatie bij reuma

Meer info op raliga.be: biologische medicatie, medicijnen, biologicals, biosimilars

 
 

 

 

Top     

Brochure Reumatoïde Artritis - ReumaNet

Nieuwe brochure reumatoïde artritis

Deze brochure kan je online lezen of  je kan een papieren versie aanvragen:

 

4 euro verzendkosten kunnen gestort worden op IBAN : BE 46 7340 1617 2636, BIC: KREDBEBB
Graag met de vermelding van 'naam + bestelling brochure RA

 

 

Top

Boekje 'toer door Vlaanderen 2012-13'

 
Toer door Vlaanderen

Dit boekje 'Toer door Vlaanderen 2012-2013' dat u kunt doorbladeren - is de inhoudelijke samenvatting van onze ‘Toer door Vlaanderen’. 

Bekijk het programma.

 

 

Top

All in.Toegankelijke vakantieverblijven in Vlaanderen en Brussel

boek

Ben je al volop reisplannen aan het maken voor 2014? De nieuwe editie van de brochure ‘All in. Toegankelijke vakantieverblijven in Vlaanderen en Brussel’ kan je hierbij helpen. Deze brochure van Toerisme Vlaanderen geeft een beeld van de beste toegankelijke logies. Ze vertelt nauwgezet wat een bezoeker kan verwachten van de toegankelijkheid en is geschikt voor vakantiegangers met, maar ook zonder beperkingen. Alle verblijven zijn ter plaatse onderzocht en deskundig beoordeeld. 

Klik hier als u meer informatie wenst en u de brochure wil downloaden (opgelet, 40MB dus downloaden duurt eventjes) of wilt bestellen per post.

 

Top

Leven met Reumatoïde Artritis

Over RA

Auteurs: Hazes, Vroed, Wintjes
Uitgeverij: Bohn Stafleu van Loghum
ISBN: 9789031390052
Uitgavejaar: 2013
Gewicht: 253 gram - Ingenaaid
Prijs: € 22,50

Bestel online: http://www.bsl.nl/shop/leven-met-reumatoide-artritis-9789031390052.html

Leven met reumatoïde artritis beschrijft de aandoening, de diagnose en de behandeling, en hoe de patiënt en zijn/haar omgeving hier zo goed mogelijk mee kan omgaan. Uniek is de ruime aandacht voor zwanger worden en zwanger zijn met RA.

UITGEBREIDE BESCHRIJVING: Reumatoïde artritis is een vorm van reuma die wordt gekenmerkt door ontstekingen in de gewrichten. Van de ruim 150 verschillende ziektebeelden binnen de reumatologie valt de grootste groep binnen de diagnose reumatoïde artritis (RA). Vroeger betekende dit dat je mogelijk in een rolstoel kwam. Tegenwoordig is er goede medicatie ontwikkeld waardoor leven met RA een stuk gemakkelijker is geworden. Leven met reumatoïde artritis beschrijft de aandoening, de diagnose en de behandeling, en hoe de patiënt en zijn / haar omgeving hier zo goed mogelijk mee kan omgaan. Uniek is de ruime aandacht voor zwanger worden en zwanger zijn met RA. Ook wordt er aandacht gegeven aan de psychosociale aspecten behorende bij deze aandoening.

VOOR WIE: Dit boek is bedoeld om patiënten, partners en mantelzorgers te informeren over reumatoïde artritis. Daarnaast is het ook geschreven voor hun behandelaars en begeleiders. Zij kunnen met de hier geboden informatie hun behandeling en benadering van de patiënt optimaliseren.

OVER DE AUTEURS

Mw. prof. dr. J.M.W. Hazes is reumatoloog en klinisch epidemioloog. Zij werkt als hoogleraar reumatologie in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam. Naast reumatologie en klinische epidemiologie is zij ook gespecialiseerd in muscoloskeletale aandoeningen en patiëntgerelateerde outcome research.

Mw. M.K. de Vroed-Landman en mw. H.M. Wintjes zijn werkzaam als reumaconsulenten in het Erasmus MC te Rotterdam. In eerste instantie bestaat hun werk uit het geven van voorlichting en zorg rondom patiënten, maar zij zijn tevens betrokken bij wetenschappelijk onderzoek.

Zorg en middelen bij het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Auteur: H. Janssens
Uitgeverij Kluwer
ISBN: 9789046544204
Uitgavejaar: december 2012 - Bestel online
Aantal pagina's: 341
Prijs: € 38   

Praktische gids Personen met een handicap. Als u geregeld iets opzoekt over voorzieningen, hulpmiddelen, regelgeving of procedures van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH), dan weet u dat het niet altijd eenvoudig is om snel de juiste informatie te vinden. Daarom bundelt dit boek alle informatie over Zorg en hulpmiddelen bij het VAPH. In deze praktische gids vindt u snel de informatie die u zoekt. De auteur vertaalt het jargon naar een verstaanbare tekst die hij aanvult met voorbeelden uit de praktijk.
 
Zorg en middelen bij het VAPH is nuttig voor elke professional in het werkveld. In het boek vindt u informatie over onder meer de eigen financiële bijdragen, de mogelijke combinatievormen van zorg, de rechten van de zorggebruiker en voor welke hulpmiddelen u (en uw cliënt) in aanmerking komt. Door de logische opbouw en diepgang van het boek, is dit werk ook het ideale instrument om u in te werken in de materie.
 
Herman Janssens is stafmedewerker sociaal beleid bij de Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG). Verder heeft hij zijn sporen verdiend als vertegenwoordiger van de gebruiker als raadgever in de commissie ‘sociaal hulpbetoon van de directeur generaal personen met een handicap van de FOD Sociale Zekerheid’ en in verschillende werkgroepen op federaal en Vlaams niveau zoals de ‘Permanente werkgroep Individuele Materiële Bijstand en Universal Design’.

Top

SchEef: Prachtige, autobiografische jeugdroman over een veertienjarig meisje met jeugdreuma

Auteur: Marlies Allewijn
Uitgeverij Pimento Kinderboeken;
ISBN: 9789049925987
Uitgavejaar: Oktober 2012
Aantal pagina's: 160
Prijs: € 13,95

De veertienjarige Eef heeft één grote passie en dat is dansen. Wanneer ze met haar ouders en broertje naar een nieuwe stad verhuist, kan ze eindelijk gaan dansen bij haar favoriete dansschool DUYD (Dance Until You Drop). Het schooljaar begint meteen goed: ze maakt nieuwe vriendinnen en wordt verliefd op de stoere Tim. En hij gelukkig op haar!
Maar dan voelt ze ineens overal vage pijntjes. Ze komen en gaan op de raarste momenten. Na veel onderzoeken blijkt dat Eef jeugdreuma heeft. Haar leven staat op zijn kop. Kan ze nog wel dansen? En wat moet Tim met een kreupele? 
 
Marlies Allewijn kreeg zelf op haar twaalfde reuma en baseerde dit boek deels op haar eigen leven. SchEef is een vlot, ontroerend en geestig geschreven verhaal over een meisje dat haar toekomstdromen moet bijstellen wanneer ze hoort dat ze reuma heeft.

Lees HIER haar verhaal op deze website.

Top

Mensen met artritis – het verschil tussen hebben en zijn

Auteurs: Filip De Keyser & Heidi Van de Keere
Uitgeverij Lannoo - ISBN 978-90-209-9760-6
Uitgavejaar: 2011

 

Prijs:
19,50 €

Bestel het boek via: https://mensenmetartritis.eu/boek

Twintig verhalen die bewijzen dat artritis je leven niet hoeft te overheersen.

Gewrichten fuctioneren niet altijd soepel en pijnloos. Een belangrijke spelbreker is artritis of ontstekingsreuma. Iedereen kan ermee te maken krijgen. Gelukkig zijn de behandelingsmogelijkheden voor de meeste vormen van artritis sterk verbeterd.

Dit boek toont aan dat mensen met artritis vaak succesvol met hun aandoening weten om te gaan. Ze incasseren een zeker verlies en passen enigszins hun doelen aan. Maar binnen die nieuwe bewegingsruimte blijven ze dezelfde mens, met dezelfde verlangens en dromen.

De inspirerende verhalen worden afgewisseld met kaderteksten vol praktische info, gebaseerd op het recentste wetenschappelijk onderzoek.

Top

MUITERIJ IN MIJN LIJF - Over ziekte, rechten en kunstgewrichten

Auteur: Mia Van der Schueren
Uitgeverij Houtekiet - ISBN 978 90 8924 103 0
Uitgavejaar: 2010

 
 • Prijs
  20 € 
 • Bestellen: bij Houtekiet (uitverkocht!)
  • Het boek kan nog aangekocht worden tijdens alle activiteiten van de provinciale besturen van de RA-Liga

Zoals u bij de info van de uitgever kunt lezen behandelt dit boek 3 belangrijke onderwerpen:

 1. dat gewrichtsprothesen na jaren plots kunnen gaan infecteren terwijl deze vooraf geen enkel probleem vertonen, is een complicatie die bij het publiek meestal onbekend is. Medische studies vertellen ons dat we steeds meer met deze problematiek geconfronteerd gaan worden. Over het HOE, het WAAROM, de PROGNOSE en PREVENTIE leest u in dit boek
 2. de praktijk omtrent de euthanasiewet, waarover de meeste mensen (en ook nog artsen) onvoldoende weten en/of verkeerd interpreteren
 3. de patiëntenrechtenwet, die volgens Prof. Wim Distelmans, slecht gekend is bij zowel publiek als arts. Hier aangaande maakte ze onvoorstelbare zaken mee die de dag van vandaag echt niet meer kunnen.

MUITERIJ IN MIJN LIJF leest als een roman, waarbij een zekere spanning naar het verloop der gebeurtenissen niet ontbreekt.

Mia is een 'patiëntervaringsdeskundige' (39 jaar RA-patiënte) die omwille van die infectie zoveel méér meemaakte dat ze deze ervaringen wil meegeven aan iedereen die met een gewrichtsprothese leeft of deze ingreep overweegt, aan medepatiënten, geïnteresseerden en medisch personeel. Zij is er van overtuigd dat dit boek een leemte opvult. Het legt eveneens de vinger op de wonde i.v.m. bestaande mistoestanden die er toch nog steeds heersen.
Om het werk een meerwaarde te geven werd allerlei bronnenmateriaal opgezocht, grondig bestudeerd en daar waar nuttig, geciteerd.

Dit boek is geschreven en gepubliceerd in de wetenschap dat haar huisdokter en reumatoloog hier volledig achterstaan. Hun reactie na het lezen was uiterst positief. Ook ontving ze een uitermate interessante boekbespreking van professor Manu Keirse, hoogleraar Faculteit der Geneeskunde, KU Leuven, die het boek op volgende manier aanbeveelt: 'Het gaat niet om bijzaken of details, zoals je dit als gezonde of als arts en zorgverstrekker zou kunnen beschouwen, maar om fundamentele en levensbelangrijke aangelegenheden van de zieke. Al wie interesse heeft voor patiëntenzorg moet dit boek lezen.'

Lees meer: alle info en bekijk foto's

Top

Handinfo 

De bevoegdheden over de bijstand aan personen met een handicap zijn versnipperd over een groot aantal overheidsdiensten. Het resultaat daarvan is een soms moeilijk te ontwarren kluwen van maatregelen, tegemoetkomingen en reglementen.
 
De Handinfo wil voor personen met een handicap, hun omgeving en hun hulpverleners een gebruiksvriendelijke wegwijzer zijn in de zoektocht naar ondersteuning, zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, tegemoetkomingen, sociale tarieven, vrijetijdsmogelijkheden,...
 
Het boek biedt u een volledig overzicht van de maatregelen en procedures, diensten en organisaties in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Op deze link kan u een exemplaar downloaden of bestellen: www.vaph.be/vlafo/

Top

Zelfhulpgroepen
Samenwerken aan welzijn en gezondheid

Auteurs: Peter Gielen, Jozefien Godemont,
Koen Matthijs, Annemie Vandermeulen
Uitgeverij: LannooCampus
ISBN: 9789020994223
Uitgavejaar: 2010

Prijs
19,95 €

Bestellen: Klik HIER

 • Dit boek bundelt de expertise van Trefpunt Zelfhulp vzw, het ondersteuningscentrum voor zelfhulpgroepen in Vlaanderen sinds 1982
 • Aandacht voor de geschiedenis en de achtergrond van zelfhulpgroepen
 • Geeft inzicht in de werkwijze van zelfhulpgroepen en belicht de positieve effecten ervan. Mét voorbeelden uit de praktijk
 • Biedt handvatten voor een verrijkende samenwerking tussen zorgprofessionelen en zelfhulpgroepen
 • Bewijst dat professionele en ervaringsdeskundigheid hand in hand gaan..

Top

Wegwijs in leven met een handicap
september 2010

Prijs:
leden: 2 €; niet-leden: 10 €

Bestellen: Klik hier

In België zijn verschillende instanties bevoegd voor het beleid ten aanzien van personen met een handicap. Door deze verspreiding van bevoegdheden moet een persoon met een handicap bij het zoeken naar geschikte hulp en zorg aankloppen bij verschillende instanties. Helaas vindt niet iedereen even gemakkelijk de weg in deze ingewikkelde doolhof van reglementeringen, procedures en voorwaarden voor toekenning.
Deze brochure is een wegwijzer, met een overzicht van de verschillende overheden (federaal, Vlaams, provinciaal en gemeentelijk) en hun specifieke bevoegdheden

 Top 

Blij dat ik Leef!

Het boek is uitverkocht in de boekhandel, maar bij www.persephonevzw.org nog te bestellen door 12 € (10 € + 2 € verzendingskosten) te storten op onderstaand rekeningnummer met vermelding “Blij dat ik leef”. Het wordt meteen na de betaling opgestuurd. (Wie een factuur wenst, betaalt 1 € administratiekosten extra). Het kan ook afgehaald worden na afspraak.


Boek, 114 blz, ook verkrijgbaar op Daisy-CD).
Oprechte getuigenissen van blije vrouwen met een handicap. Over het leven zoals het is.
Persephone vzw (zie 'links' op onze website) gaf dit boek uit in 2005, naar aanleiding van haar tienjarig bestaan. Het is een selectie van verhalen en gedichten van blije vrouwen met een handicap. Negatieve gevoelens worden niet geschuwd, maar de balans slaat spontaan over naar de positieve kant.
Om zelf te lezen of als geschenk te geven.
Op www.persephonevzw.org kunt u de kaft bekijken en, bij wijze van voorproefje, enkele gedichten lezen. 

Top

Geweld tegen vrouwen met een handicap

 

Prijs:
9,90 €

Geweld tegen vrouwen is nog steeds een actueel probleem, en krijgt terecht de nodige aandacht in de media. Geweld tegen vrouwen met een handicap blijkt echter nog steeds een taboe. Men gelooft graag dat het niet voorkomt. Vooral over seksueel geweld zwijgt men in alle talen. Vrouwen met een handicap worden immers beschouwd als aseksuele wezens die niet aantrekkelijk zijn.
(boek, 64 blz).
Lees alle info op: www.persephonevzw.org

Top

REUMA, bestaat dat nog?

 

Op www.reumabestaatdatnog.nl vindt u alle details over het boek. U kunt op deze site ook het boek bestellen.

Prijs:
19,95 €

Dit is de veelzeggende titel van een nieuw boek dat zojuist is verschenen onder redactie van de Nijmeegse reumatoloog prof Piet van Riel. Het boek bundelt 20 interviews met Nederlandse topexperts op het gebied van reuma en reuma-gerelateerde aandoeningen. Het boek is zeer toegankelijk geschreven en maakt duidelijk wat we anno 2010 van de ziekte weten, over welke behandelingen we nu beschikken, welke therapieën in ontwikkeling zijn en wat de vooruitzichten zijn voor reumapatiënten.

Top

Op zoek naar aanvaarding

Leven met reumatoïde artritis
Mia Van der Schueren en Dr. Michel Walravens
Uitgeverij Houtekiet - ISBN 90 5240 609 x

 

Prijs:
14,75 € + 2,50 € verzendingskosten

Bestellen: UITVERKOCHT

Het boek bestaat uit drie grote hoofdstukken. In het eerste deel beschrijft de auteur hoe ze gedurende 30 jaar heeft leren omgaan met deze ziekte. Ze beschrijft haar gevoelens van verbazing en ongeloof, woede en opstand, pijn en machteloosheid. Ze beschrijft hoe ze uiteindelijk gedwongen wordt het voortschrijdend functieverlies te aanvaarden maar tegelijkertijd blijft ze vechten om haar leven zin te geven. In het tweede deel laat ze andere RA patiënten aan het woord. Door hun verhalen krijgt de lezer een totaalbeeld van de symptomen en gevolgen van RA. Het derde deel werd geschreven door een reumatoloog. In deze uitgebreide medische toelichting vindt de geïnteresseerde lezer veel nuttige informatie over de ziekte, het ontstekingsproces en de behandeling.

Top

Oorlog in mijn lichaam

 

Uitgeverij: Davidsfonds/Infodok - ISBN 90 5908 195 1

Prijs: 13,50 € + 2,50 € verzendingskosten

Bestellen: UITVERKOCHT!

Wat gebeurt er precies in je lichaam als je kinderreuma hebt? Waarom spring je het ene moment vrolijk in het rond en moet je dan plots weer rusten? Hoe kan je een klasgenootje met reuma op school een handje toesteken? Ergotherapeute An Vandeloo onderzocht talrijke kinderen met reuma. Haar kennis bundelde ze in dit warme en begripvolle prentenboek. Illustratrice Kristina Ruëll ging met Lore op pad en ontdekte hoe het leven eruitziet als je kinderreuma hebt. De brochure achteraan in het boek bevat heldere en overzichtelijke informatie voor zowel kinderen als hun ouders. Een prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar.

Top

Vrouwen over ... reumatoïde artritis

 

Prijs:
15 € + 2,50 € verzendingskosten

Bestellen: UITVERKOCHT!

Een onuitgegeven boek dat getuigenissen bundelt van 10 vrouwen die lijden aan reumatoïde arthritis en hun dialoog met 10 politieke vrouwen. De verzamelde getuigenissen zijn geïllustreerd met prachtige portretten van deze vrouwen.
Het boek kwam tot stand met de medewerking van Pride, Abbott en de KBVR.

Top

Leven met: Inflammatoire artritis

Prijs:
4 € verzendings- en verwerkingskosten (6 € buitenland)

Bestellen:
www.reumanet.be

 
De juiste handelingen aanleren, technische hulpmiddelen leren gebruiken. Deze brochure biedt een praktisch overzicht van alle hulpmiddelen die op de markt beschikbaar zijn. Op die manier maakt ze het leven van personen die lijden aan een reumatische aandoening, met of zonder ontsteking, een stuk makkelijker. Deze gids kwam tot stand dank zij de steun van Schering-Plough en Vivio.

Top

Inflammatoire reumaziekten: Begrijpen en behandelen.

Prijs:
4 € verzendings- en verwerkingskosten (6 € buitenland)

Bestellen:
www.reumanet.be

 
Reumatoïde artritis, spondylitis ankylosans, psoriatische artritis, juveniele artritis, sclerodermie, lupus erythematosus disseminatus. Wat hebben deze aandoeningen gemeen? Wat zijn de verschillen? Wat zijn de oorzaken en de symptomen? Hoe worden ze gediagnosticeerd? Wat zijn de behandelingsmogelijkheden? Bij welke patiëntenverenigingen kunt u terecht voor ondersteuning?
Dit boekje is opgevat als een didactische gids voor al wie volledige en betrouwbare informatie wil over inflammatoire reumaziekten. Het kwam tot stand dankzij de steun van Schering-Plough.

Top

Gezondheidspas voor reumapatiënten

Reumapatiënten kunnen voortaan via een gezondheidspas een actieve rol spelen in de behandeling van hun ziekte. Lees meer.

Top

Handicap.fgov.be: De Handigids

U vraagt de papieren versie van deze publicatie:

 • Via mail: valerie.delhaye@minsoc.fed.be
  • Via een eenvoudige brief: Directie-generaal Personen met een handicap
   Ter attentie van Mevr. Valérie Delhaye
   Directie-generaal Personen met een handicap
   Administratief Centrum Kruidtuin
   Finance Tower Kruidtuinlaan 50, bus 150
   1000 Brussel
Opgelet ! Omdat het voor ons moeilijk is om de Handigids regelmatig bij te werken en betrouwbaar te houden, hebben wij besloten om de Handigids niet meer uit te geven. Deze publicatie bestaat dus niet meer en werd vervangen door "De maatregelen voor personen met een handicap in vogelvlucht". Het laatstgenoemd werk is praktisch gericht: het geeft een snel overzicht van maatregelen waarop de personen met een handicap recht hebben en u vindt er de instellingen en diensten in terug die u verder kunnen helpen.

Top