Ergonomisch tuinieren met RA

Ergonomisch tuinieren met RA.Ergonomisch tuingereedschap kan jou helpen om gemakkelijker je favoriete hobby uit te oefenen en tegelijkertijd een maximale bescherming van je gewrichten te behouden.

​Voor mensen met artritis betekent tuinieren vaak pijn en extra belasting van de gewrichten.Onaangepast tuingereedschap kan belastend zijn, of het nu is omdat het te zwaar is, of omdat de greep niet voldoet, het kan van deze aangename hobby een heel moeilijke en zware klus maken voor mensen met reumatoïde artritis.

Nochtans is tuinieren een geweldige activiteit, bijna een perfecte bezigheid voor mensen met een fysieke beperking.

Buiten in het zonnetje, je lichaam in beweging binnen het eigen bereik van je kunnen en dit alles met als doel prachtige bloemen of planten te laten groeien die jou vast en zeker vreugde zullen brengen en je gemoedstoestand positief zullen beïnvloeden. Kan het beter?
Maar inderdaad, je moet wel in staat zijn om te tuinieren en daarvoor heb je het juiste, aangepaste tuingereedschap nodig.

Zorg voor lichtgewicht tuingereedschap dat goed in de hand ligt.
Sommige modellen zijn ontworpen met extra toebehoren om ondersteuning aan de elleboog te geven en de druk van de handen weg te nemen.
Er zijn verschillende andere mogelijkheden die je kan overwegen, zoals bloem-, planten of kruidenbakken op hoogte.

​Ga voor jezelf na, waar jouw problemen liggen en ga op zoek naar een oplossing. Er is heel wat ergonomisch tuingereedschap op de markt beschikbaar.

Voor vragen over dit artikel kan je mailen naar info@raliga.be

Meer info op raliga.be over: ergonomischtuinieren

​Bron​: Tekst (vrije vertaling) ontleend aan verywell.com, Ergonomic Garden Tools Are Helpful to People With Arthritis [voorbeelden of ideeën vind je op deze pagina (Engels)]


lid worden nieuwsbrief RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw Like Facebook-pagina RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw OP ZOEK NAAR JE TALENTEN Workshop OP ZOEK NAAR JE TALENTEN - 22apr2017 - Herentals

 

 
Geplaatst op: 
Maandag, 3 april, 2017 - 20:42