Ik mis, jij mist, wij missen onze lotgenoten.


Als patiëntenorganisatie is je voornaamste missie het informeren van je leden en ook het contact tussen lotgenoten organiseren en bestendigen. De voorbije jaren is dat één van onze hoofddoelen geworden. Maar dan geraak je verstrikt in deze irreële tijden waar iedereen schreeuwt om lijfelijk afstand te bewaren. Als er nu één maatregel is waar wij als risicogroep achter staan is het die ‘social distancing’ of de ‘blijf in je kot’ maatregel. 


Nochtans is het eigen aan mensen dat zij nabijheid van mensen nodig hebben en schreeuwt ons verstand om wel met elkaar te communiceren.
Als bestuur van de RA Liga vzw hebben wij nagedacht om een virtueel platform op te starten waar we met lotgenoten kunnen afspreken om onze bezorgdheden, onze coronatips en zoveel meer wat ons nu bezighoudt, uit te wisselen en vooral mekaar nog eens virtueel te ontmoeten en gewoon een babbeltje te slaan.


Hoe willen wij dit aanpakken?
Wij stellen voor om volgende week twee proefcontacten op te starten. Leden / lotgenoten die graag aan het virtueel lotgenotengesprek willen deelnemen laten dit via mail weten en zullen op de aangegeven dag uitgenodigd worden om via ZOOM (heel gemakkelijk platform) te communiceren. Via mail zal jullie dan ook uitgelegd worden hoe er stap na stap tewerk zal gegaan worden. Het is dus wel noodzakelijk dat je over hetzij een computer of laptop of gsm beschikt om te kunnen deelnemen aan ons lotgenotengesprek.


Wij starten volgende week met 2 tryouts:

 

  • Op dinsdag 5 mei 2020 om 14 uur zal er een lotgenotencontact plaatsvinden met Karine Wynants (bestuurslid en gekend bij de lotgenotengroep in Bonheiden). Zij wil het graag hebben over het missen van sociale contacten, leuke babbels, samenzijn met mensen die je graag hebt. Als je graag zou willen aansluiten bij dit online gesprek dan stuur je een mailtje naar karine@raliga.be. Zij zorgt dan dat je uitgelegd wordt hoe dit lotgenotencontact zal verlopen.

 

  • Op donderdag 7 mei 2020  om 14 uur zal er een lotgenotencontact plaatsvinden met Dorien Segers (verantwoordelijk voor Jong en Reuma). Ook zij zal het hebben over ‘missen’. Maar zij maakt zich ook zorgen over de beschikbaarheid van haar medicatie (plaquenil). Zij mist haar kinesist want stilaan beginnen haar voetjes, heupen en schouders vast te zitten en voor stroefheid te zorgen in haar bewegingen. Als je graag zou willen aansluiten bij dit online gesprek dan stuur je een mailtje naar dorien@raliga.be. Zij zorgt dan dat je uitgelegd wordt hoe je aan dit lotgenotencontact kan deelnemen.

 

Het is uiteraard een ‘tryout’. Na deze virtuele lotgenotencontacten zal de RA Liga een grondige evaluatie doorvoeren zowel met de lotgenoten als met de moderators en bekijken of wij in de toekomst dit virtuele platform kunnen uitbreiden en wat jullie verwachtingen hieromtrent zijn.

Wij kijken er oprecht naar uit om jullie, weliswaar virtueel, te ontmoeten.

RA Liga vzw

 

Geplaatst op: 
Vrijdag, 24 april, 2020 - 12:26