Legitimatiekaart bewijst beperking

Legitimatiekaart bewijst beperkingSinds 19 oktober kan je je handicap makkelijk bewijzen dankzij de European Disability Card.
De FOD heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van deze legitimatiekaart voor personen met een handicap en de website die de basis vormt van de campagne.

Met deze persoonlijke kaart kan je zonder probleem voordelen voor personen met een handicap vragen bij de deelnemende instellingen voor sport, cultuur en vrije tijd. Het kan gaan om kortingen, audiogidsen, voorbehouden (parkeer)plaatsen, passen om niet aan te hoeven schuiven enz.

Vaak meldden mensen zich aan met doktersbriefjes, attesten van een instelling of een parkeerkaart. Dat is voor de kassier(ster) moeilijk te verifiëren.

De European Disability Card bevat een foto en geldigheidsdatum en is dus gemakkelijk te controleren.

Aanbieders kunnen zich online inschrijven voor het project en ontvangen o.m. een label waarmee ze hun initiatieven voor personen met een handicap meer zichtbaarheid kunnen geven. Partners hebben zelf de vrijheid om de aard van voordelen te bepalen waarvoor de European Disability Card gebruikt kan worden.

De European Disability Card wordt enkel op aanvraag afgeleverd.

Vraag de kaart aan bij de instelling waar je een dossier hebt:
FOD Sociale Zekerheid, VAPH, AViQ, PHARE of DSL.
MEER INFO

Voor vragen kan je mailen naar info@raliga.be
Meer info op raliga.be over: European Disability Card

Bron: Tekst ontleend HandiFlash 26okt2017, nieuwsbrief van de DG Personen met een handicap van de FOD Sociale Zekerheid. Foto http://eudisabilitycard.be/nl/de-kaart


lid worden nieuwsbrief RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw Like Facebook-pagina RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw OP ZOEK NAAR JE TALENTEN OP ZOEK NAAR JE TALENTEN Zaventem

 

Geplaatst op: 
Maandag, 6 november, 2017 - 22:24