PV's op gehandicaptenplaatsen

Zo maar liefst 108 pv's per dag voor parkeren op gehandicaptenplaatsen, ondanks de nultolerantie in steden en gemeenten sedert 2013!

"Maak het leven van een gehandicapte niet nóg moeilijker", zo klinkt de oproep tot meer hoffelijkheid van Elke Sleurs, staatssecretaris (N-VA).

deel deze pagina met je vrienden op Facebook


Bron: tekst en afbeelding ontleend via De Standaard (23-12-2015), Elke dag 108 pv’s voor parkeren op gehandicaptenplaats

108 pv's voor parkeren op gehandicaptenplaatsenElke dag 108 pv’s voor parkeren op gehandicaptenplaats
Agenten en parkeerwachters betrappen nog elke dag 108 bestuurders die hun wagen zonder geldig pasje op een gehandicaptenplaats zetten. Jaarlijks gaat het om 39.500 processen-verbaal, schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Sinds 2013 heerst nochtans een complete nultolerantie in onze steden en gemeenten. De controles zijn danig opgevoerd en de boete bedraagt 110 euro. 'Maar toch schrikt die strengere aanpak blijkbaar niet genoeg af', zegt vereniging voor mensen met een handicap KVG in de krant.

Staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA) roept op tot meer hoffelijkheid. 'Maak het leven van een gehandicapte niet nóg moeilijker', klinkt het. Ze hoopt ook volgend jaar een einde te maken aan het misbruik met vervallen parkeerkaarten.

sdv
Bron: BELGA

 

 

 

Categorie: 
Geplaatst op: 
Dinsdag, 2 februari, 2016 - 15:10