Verslag daguitstap naar Antwerpen

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Donderdag  9 juni 2011 vertrokken we om 07.00 uur aan het zwembad in Mol voor onze jaarlijkse daguitstap. Ondanks het vroege uur was iedereen op tijd aanwezig en met een goed humeur vertrokken we richting Antwerpen. Om de reeds aanwezige files te vermijden, reden we via de E34. Na een tussenstop voor koffie en koek vervolgden we onze weg. In Antwerpen aangekomen pikten we om 9.30 uur onze gids op die ons gedurende ongeveer 3 uur zou rondleiden in de haven.

De haven is een uitgebreid gebied waar veel bedrijvigheid heerst.  Om hiervan een idee te hebben, volgen hieronder een aantal gegevens.

  • Het havengebied is groter dan de rest van Antwerpen.
  • Van de 4000 km treinrails die België rijk is, liggen er 1000 km in de haven.
  • Er staan ongeveer 1 miljoen lege containers.
  • 64.000 mensen zijn rechtstreeks tewerkgesteld in de haven, nog 104.000 anderen zijn onrechtstreeks tewerkgesteld.

Na een tussenstop in het dorpje Lillo hebben we de gids terug naar zijn opstapplaats gebracht en toen was het tijd voor een eenvoudig maar lekker middagmaal op het kerkschip St.-Jozef. 

Omdat de gids rustig z´n tijd had genomen om alles uit te leggen, was er weinig tijd over om Antwerpen op eigen houtje te verkennen want we werden op de luchthaven van Deurne verwacht. 

Daar werden we als passagiers behandeld, dus moesten we door de metaaldetector.  Aangezien er een aantal mensen met prothesen bij de groep waren, piepte deze detector regelmatig maar zonder problemen zijn we er allemaal doorgeraakt. Er volgde dan een rondleiding langs de startbaan en de verschillende hangars. Door de deskundige uitleg van de gids zijn we heel wat wijzer geworden. Daarna begon onze maag opnieuw te knorren en mochten we in de luchthaven aanzitten aan een broodjesmaaltijd met 1 tas koffie of thee.

Na deze vermoeiende maar leerzame dag reden we moe maar voldaan, zonder files, terug naar Mol.

Maria Joos