2.000 studenten testen rolstoelvriendelijkheid

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

In vijf steden in Vlaanderen brengen donderdag 2.000 studenten de toegankelijkheid van publieke plaatsen voor rolstoelgebruikers in kaart. De gegevens moeten leiden tot een app voor rolstoelgebruikers, meldt vzw On Wheels.

De hogeschoolstudenten brengen 12.000 publieke gebouwen, onder meer handelspanden, horecazaken en overheidsgebouwen, in Antwerpen, Eeklo, Gent, Hasselt en Kortrijk in kaart. "Concreet meten de studenten drie zaken", zegt Karl Thiry (On Wheels). "Aan de ingang gaat het om het aantal drempels en de hoogte daarvan, net als de breedte van de toegangsdeur. Binnenin wordt er gekeken naar de breedte van de doorgangen en de aanwezigheid van een mogelijke draaicirkel. Tot slot wordt er ook gekeken naar het sanitair, is dat toegankelijk en desgevallend aangepast."

De gegevens worden tegen 7 april verwerkt in de app On Wheels, zodat gebruikers specifieke informatie rond toegankelijkheid van openbare plaatsen krijgen.

De stad Gent is een van de partners van het project. "In mei 2014 sprak het stadsbestuur de ambitie uit om zelf werk te maken van een applicatie om informatie over toegankelijkheid van het openbaar domein in Gent beschikbaar te stellen", verduidelijkt schepen Resul Tapmaz (sp.a). "Gezien de gelijklopende intenties van On Wheels werden de krachten gebundeld voor de ontwikkeling van de app On Wheels."

Bron: www.demorgen.be/

Geplaatst: 2015/03/15