280.000 vervallen parkeerkaarten in omloop

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Uit cijfers van de FOD Sociale Zekerheid blijkt dat in ons land 280.000 vervallen gehandicaptenkaarten circuleren, die mogelijk frauduleus gebruikt worden. Dat berichten Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad donderdag.

Wanneer een parkeerkaart voor een persoon met een handicap vervalt - door overlijden of omdat de termijn van erkenning van de handicap is afgelopen - rekent de overheid vandaag op de goodwill van kaarthouder of nabestaande om de kaart terug te sturen. Maar dat gebeurt zelden. Zo circuleren in ons land op dit moment bijna 280.000 vervallen gehandicaptenkaarten.

Om fraude tegen te gaan, werkt de politie momenteel aan een systeem om ter plaatse te controleren of een parkeerkaart nog geldig is.

Bevoegd staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA) sleutelt dan weer aan een plan om kaarthouders te dwingen hun parkeerkaart terug te bezorgen aan de FOD Sociale Zekerheid. Ze overweegt houders en nabestaanden een brief te sturen wanneer de kaart vervalt, maar beseft dat dit gevoelig kan zijn. Een andere piste is het opleggen van een boete aan mensen die hun vervallen kaart weigeren terug te sturen, aldus nog haar woordvoerder in de kranten.

Bron: www.standaard.be/

Geplaatst: 2015/02/21