Ben jij een mantelzorger?

Categorie: 
Geplaatst op: 
Donderdag, 27 september, 2018 - 18:42

Zorg jij voor jouw echtgenoot, een ouder, zus, broer, dochter, zoon … die hulpbehoevend is?
Dan ben jij een mantelzorger!

Je vindt ons op het Forum van de patiënt en de mantelzorger in Antwerpen op  29 september 2018.

Dag van de MantelzorgerMantelzorgers zijn in de huidige sa­men­le­ving niet meer weg te denken en zijn vaak on­mis­baar in het dagelijkse leven van de zorg­be­hoevende. Vaak kan hij of zij dankzij deze hulp langer thuis blijven wonen.

Vanaf het ogenblik dat je voor familie, een vriend, kennis of buur op regelmatige basis en onbezoldigd zorgt, ben je een mantelzorger. Misschien koos je hier bewust voor, als vrijwilliger bijvoorbeeld. Het is evengoed mogelijk dat het jou bij wijze van spreken overkwam, toen er iemand in jouw onmiddellijke omgeving ernstig ziek viel.

Zorgen voor elkaar is een natuurlijke reactie.
Wellicht besef jij niet eens meer, wat jij allemaal belangeloos doet voor die andere met wie je een band hebt en beschouw jij je steun als van­zelf­sprekend?
Voor iemand zorgen eist niet alleen lichamelijk maar ook mentaal zijn tol en het heeft ook een enorme impact op jouw leven als mantelzorger. Maar het kan ook veel voldoening geven.

Hoe dan ook, dankzij jouw bekommernis maak jij het leven van iemand anders een heel stuk gemakkelijker en aangenamer.
Net omwille van je warme en goede zorgen verdien jij een hartelijke: DANK JE WEL!

Voor vragen over dit artikel kan je mailen naar info@raliga.be
Meer info op raliga.be over: mantelzorger

nieuwsbrief RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzwLike Facebook-pagina RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw lid worden word vrijwilliger bij RA Liga vzwword onze sponsor ReumaLied met beelden

ReumaLied met tekst