Beter begrip van het menselijk wonder

Geplaatst op: 
Dinsdag, 22 augustus, 2017 - 16:07

pilootproject VeerkrachtEerder sceptisch maar toch nieuwsgierig deelgenomen aan het pilootproject Veerkracht.
Geen weet wat te verwachten, dus een complete verrassing.
Bijleren kan men altijd. Immers, het openstaan voor nieuwe dingen speelt een belangrijke rol in het eigen groeiproces.

Even wennen toch om op speelse manier de veerkracht in je eigen lijf aan te spreken, te (her)ontdekken, of misschien wel terug tot leven te wekken.
De aangewende methodes brachten een nostalgisch gevoel teweeg en veelal een terugkeer naar een vervlogen kindertijd, waarin alles (bijna toch) mocht maar vooral kon, hetzij op fysisch vlak.

Wat me vooral is bijgebleven is dat ons lichaam van nature vele reflexen in zich heeft die ons veerkracht geven. Jammer genoeg gaat door leeftijd, opvoeding en cultuur vaak de voeling met onszelf en onze innerlijke noden en kracht verloren.

De wetenschappelijke theorie was zeer interessant doch bij wijlen moeilijk.
Het gaf mij wel een beter begrip van het menselijk wonder dat wij allen zijn en van de praktische toepassingen.
Alhoewel deze toelichtingen zeker een meerwaarde betekenen voor de workshop, ontbrak het mij aan een overzichtelijk inzicht van het precieze doel van de diverse oefeningen. Een lijst hiervan zou, wat mij betreft, welkom zijn.

Ieder voor zich heeft zijn/haar kwalen en bijgevolg andere behoeftes. De specifieke benadering gaat uiteraard in groepsverband verloren en kan wellicht verholpen worden door een individuele aanpak bij aanvang en afsluiten van de workshop. Bij de ingevulde vragenlijsten blijven we met openstaande vraagtekens zitten.

De workshop is volgens een logica opgebouwd maar staat m.i. nog in de kinderschoenen.
De samenhorigheid en vriendschappelijke sfeer, die zonder twijfel mede dankzij de methodiek tot stand kwam, waren de onzichtbare lijm tussen de deelnemers en het concept.

 

Een getuigenis op Pilootproject Veerkracht