Bezoek aan specialist wordt mogelijk fors duurder

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Een bezoek aan de specialist zou vanaf 1 januari 2015 in het merendeel van de gevallen meer dan de helft duurder worden. Bedoeling is om 40 miljoen euro te besparen in de terugbetalingen.
Dit blijkt uit twee interne documenten van het Riziv die Sudpresse kon inkijken. Bedoeling is om 40 miljoen euro te besparen in de terugbetalingen.

Het remgeld, het bedrag dat patiënten uit eigen zak moeten betalen na tussenkomst van de ziekteverzekering, voor een bezoek aan de specialist wordt herzien. Twee documenten in die zin zijn maandag voorgelegd aan de leden van het verzekeringscomité van het Riziv, waarin vertegenwoordigers van de dokters, de ziekenfondsen en de ziekenhuizen zitting hebben. 

Twee koninklijke besluiten voorbereid door minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zouden vanaf volgend jaar in voege treden. Sommige tarieven bij de specialisten zullen dalen, maar 70 procent van de raadplegingen zal duurder worden. In 61 procent van de gevallen stijgt het remgeld met 46 procent. Consultaties tijdens het weekend zouden 75 procent duurder worden, consultaties 's avonds of 's nachts 61 procent.

Lees verder

Geplaatst: 2014-11-25