Europese erkenning voor twee medische diensten UZ Gent

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Twee medische diensten van het Universitair Ziekenhuis Gent kregen recent een erkenning van een toonaangevende Europese organisatie binnen hun expertisedomein. Die unieke erkenning is voor beide disciplines een belangrijke appreciatie en een bevestiging van de kwaliteitsvolle zorg die zij aan hun patiënten bieden.

Reumatologie opnieuw EULAR Centre of Excellence
De European League Against Rheumatism (EULAR) heeft de dienst reumatologie van het Universitair Ziekenhuis in Gent opnieuw het label "Centre of Excellence" toegekend. De EULAR vertegenwoordigt wetenschappers, gezondheidswerkers en patiënten betreffende reumatologie. De organisatie moedigt kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek aan met het oog op een optimale behandeling, preventie en herstel van patiënten met gewrichtsaandoeningen.

Dankzij de appreciatie door EULAR kan de dienst de komende vijf jaar als onderzoekscentrum meewerken aan de ontwikkeling van een groep toonaangevende onderzoekscentra voor professionele researchers en de uitwisseling van onderzoeksprojecten met collega-instellingen. Bovendien staat ze permanent in overleg met de Europese gezondheidslobby in Brussel om reumatologie op de onderzoeksagenda te houden.

De EULAR onderscheidt met zijn kwaliteitslabel centra waarvan de originele wetenschappelijke bijdragen in de vakliteratuur over een periode van vijf jaar een gezamenlijke impact van 350 punten overschrijden. De dienst reumatologie van het UZ Gent blijft zo als enige in België dit label dragen, en dit voor een tweede opeenvolgende periode van 2011 tot 2016. Het ziekenhuis kreeg de vijfjarige erkenning een eerste keer in 2006 en deelt ze met 18 andere universitaire ziekenhuizen of onderzoekscentra in Europa.

De dienst reumatologie behandelt jaarlijks ruim 4000 patiënten met diverse reumatologische aandoeningen, waaronder reumatoïde artritis, spondyloartropathie, osteoartrose en systeemlijden.

Medische Oncologie is Designated Center of Integrated Oncology and Palliative Care

Lees verder op www.medinews.be

Geplaatst:3/12/2011