Geneesmiddel succesvol tegen reumatoïde artritis

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Een onderzoek van de farmaceutische groep UCB heeft uitgewezen dat het geneesmiddel Cimzia® zorgt voor een snelle reductie van de symptomen van reumatoïde artritis, een pijnlijke vorm van reuma. Het zou ook de ontwikkeling van de artritis tegengaan.

 

Vanaf eerste week
Het onderzoek duurde twaalf maanden. De patiënten die behandeld werden met Cimzia®, in combinatie met het geneesmiddel methotrexaat, zouden vanaf de eerste week een snelle en klinisch betekenisvolle verbetering gemerkt hebben van hun lichamelijke toestand. Hun pijn en vermoeidheid zou ook zienderogen verminderd zijn.

Ziekte van Crohn
UCB ontwikkelt Cimzia® tegen reumatoïde artritis, maar ook onder andere voor de behandeling van de ziekte van Crohn, een ontstekingsziekte van het darmkanaal. Meer dan 5 miljoen personen lijden aan reumatoïde artritis.

Bron: (belga/odbs)
verschenen in de pers op 30/10/08

***

FDA keurt Cimzia® (UCB) goed in VS
- woensdag 23 apr 2008 
De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft het geneesmiddel Cimzia® van de Belgische farmagigant UCB goedgekeurd voor verdeling in de VS. UCB zal Cimzia de komende 48 uur op de Amerikaanse markt lanceren.
De goedkeuring van Cimzia® in de Verenigde Staten is een significante mijlpaal voor zowel UCB als het Cimzia-team.

De goedkeuring is goed nieuws voor UCB, dat in november 2007 van de Europese autoriteiten een negatief advies kreeg over zijn aanvraag om het geneesmiddel in de Europese Unie op de markt te mogen brengen. Cimzia® werd ontwikkeld door het biotechbedrijf Celltech, dat in 2004 door UCB werd overgenomen.

Bron: Express.be

http://www.ucb.com/

Geplaatst 26 november 2008