Gratis nieuwe gids discriminatie

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Er is een gloednieuwe brochure Discriminatie van Personen met een Handicap. De brochure geeft meer uitleg wat het is en wat je er zoal aan kunt doen.

Daarnaast vind je er praktische info en tips in terug over hoe je je rechten als persoon met een handicap kunt laten gelden.

De gids is een uitgave van het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding.

Het eerste deel van de brochure gaat dieper in op de antidiscriminatiewet van 2007 ter bestijding van bepaalde vormen van discriminatie. Ze geeft een overzicht van wat verboden is.

Het tweede deel van de brochure behandelt de sectoren waarin personen met een handicap het vaakst met discriminatie geconfronteerd worden: tewerkstelling, openbaar vervoer, huisvesting, onderwijs, openbare diensten, verzekeringen, horeca en winkels, ontspanning en cultuur. Bij ieder domein worden telkens concrete voorbeelden en aanbevelingen besproken.

In een laatste deel verduidelijkt de brochure hoe het centrum personen met een handicap en hun omgeving kan helpen als ze met discriminatie worden geconfronteerd.

Voor mensen met een verstandelijke beperking (of gewoon voor mensen die niet thuis zijn in de vaak ingewikkelde wereld van wetten en juridisch taalgebruik) geeft de brochure van elk hoofdstuk ook eenvoudige samenvattingen, te herkennen aan een apart logootje.

Gratis brochure bestellen.

Diversiteit.be - telefonisch: 02 212 30 00

Gratis downloaden

www.hulporganisaties.be