Halloween: krakende botten...

Trick or treat-verkleedpartijen, onbekende en onverwachte geluiden, enge gruwelfiguren, lichtgevende pompoenen, piepende en rammelende beenderen van skeletten... om maar enkele macabere elementen te noemen die behoren tot de griezeligheid van Halloween om iedereen eens flink de stuipen op het lijf te jagen.

Een gepast tijdstip om reumatoïde artritis en onze krakende botten extra in het maanlicht te zetten...

Laten we het toegeven... ! Halloween kan net zo leuk voor de volwassenen zijn, als het voor de kinderen is!
Pompoenen snijden en je huis voor Halloween versieren, dat zal je niet snel saai vinden.
Het is die ene dag van het jaar, waarop je het huis verkleed kan buitenstappen, zonder dat iemand je daarop zal aanspreken ...
In feite, als je met Halloween het huis verlaat in je normale kledij, dan zal je misschien eerder raar worden aangekeken...?!

skelet - gewrichten - halloween - reumatoïde artritisHalloween is zowat de enige dag in het jaar dat we speciale aandacht aan skeletten besteden door ze in ons huis op te knopen om onze kinderen (en eventueel de volwassenen... !) bang te maken...

Daarom is het in deze periode van het jaar wel een goed moment om even wat aandacht aan onze eigen botten te schenken en onze reumatische aandoening extra in de schijnwerpers te zetten.

 

Artritis is een veel voorkomende aandoening met als hoofdkenmerk: pijnlijke gewrichten.
Er zijn twee vaak voorkomende vormen van artritis:


Artrose

  • komt het meeste voor en een 8 miljoen mensen in het Verenigd Koninkrijk lijden aan artrose.

  • meestal bij de 50-plussers.

  • de langzame slijtage van het bindweefsel tussen de botten zorgt ervoor dat de gewrichten tegen elkaar wrijven, waardoor stijfheid en pijn ontstaat.


Reumatoïde artritis

  • treft meer dan 400.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk.

  • ontwikkelt zich meestal bij personen tussen de 40 - 50 jaar.

  • dit type artritis treedt op wanneer het auto-immuunsysteem het eigen lichaam aanvalt, wat tot pijn en zwelling van de gewrichten leidt.

  • het gewricht kan eventueel van vorm veranderen, waardoor het bot en het kraakbeen kan breken.

  • tenslotte kunnen er ook problemen aan andere weefsels en organen in het lichaam ontstaan.

Artritis is een ware nachtmerrie en met de komst van de winterkoude, ervaren de meesten onder ons (nog meer) pijn...
 

Voor vragen over dit artikel kan je mailen naar info@raliga.be

Meer info op raliga.be over:
reumatoïde artritis, artrose, gewrichtspijnen

 

Bron: Tekst vrije vertaling bowenbpta, Make no bones about Arthritis this Halloween!

Volledigheidshalve vrije vertaling van de tekst die op deze blog volgt, waarin een alternatieve behandeling wordt voorgesteld

Bowen therapie zou in staat zijn om je te helpen omgaan met de ijzingwekkende pijn van artritis in de winter. Bowen therapie is een ontspannende holistische behandeling die kan helpen om door artritis veroorzaakte pijn in de gewrichten te verminderen. De Bowen techniek werkt door het toepassen van rollende bewegingen met de vingers en duimen op precieze punten op het lichaam. Het wordt uitgevoerd op spieren, ligamenten en weke delen met enkel de hoeveelheid druk die geschikt is voor die persoon. Geen harde manipulatie of kracht nodig. Bowen therapie dwingt het lichaam niet te veranderen, maar verwacht dat het lichaam de behandeling herkent en overeenkomstige verbeteringen opmerkt.

 

 
Geplaatst op: 
Vrijdag, 28 oktober, 2016 - 20:04