"Het bewijs: homeopathie werkt voor geen meter"

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Chemicus Yvette d'Entremont vindt homeopathie klinkklare onzin, en wil dat apothekers eindelijk stoppen met de pillen en middeltjes te verkopen. Ze bewees voor eens en altijd dat de 'medicijnen' geen snars uithalen: ze slikte 50 pillen in één keer.
Hoewel er nog nooit echt wetenschappelijk bewijs gevonden werd dat homeopathie werkt, is het toch een bloeiende business. En dat is iets dat Yvette d'Entremont, een forensische chemicus uit Californië, verschrikkelijk kwaad maakt.

"Bij homeopathische middeltjes wordt het actieve bestanddeel verdund tot je de dosis zelfs niet meer kan meten. Kortom: er is GEEN medicatie meer in die pillen", aldus Yvette, die met haar alias Science Babe het filmpje op YouTube zette. "Volgens homeopathen heeft water 'een geheugen', en wordt een stof net krachtiger als je ze verdunt. Wat een bullshit! Patiënten verdienen beter!"

Om voor eens en altijd te bewijzen dat de pillen niets meer zijn dan wat suiker, neemt ze er 50 in één keer. "Ik weet hoe ik deze etiketten moet lezen", waarschuwt ze anderen om dit thuis te proberen. "Dus ik weet zeker dat er niets van medicatie inzit." Anderhalf uur later is de vrolijke Yvette nog steeds de oude. "Ik voel me zelfs niet een beetje duizelig."

De wetenschapster zal nu een petitie opstarten om nationale ketens te overtuigen om de remedies niet meer te verkopen. "Het is gewoon klinkklare onzin. Mensen zullen nog steeds producten kopen uit jullie winkels, maar het zullen dan tenminste producten zijn waarvan bewezen is dat ze werken."

Bron: http://www.demorgen.be/wetenschap/-het-bewijs-homeopathie-werkt-voor-geen-meter-a2094318/

TINE KINTAERT, 19-10-14, 07.58u, Bron: Daily Mail

Geplaatst: 2014-10-25