Hilde krijgt blindengeleidehond 'Fun'

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Hilde Lens uit Zomergem heeft gisteren haar blindengeleidehond Fun gekregen.

Afgelopen zomer werd in Zomergem een benefiet georganiseerd om het geld te verzamelen dat nodig was om de hond te kopen.

Hilde sukkelt al jaren met haar gezondheid. Ze heeft reuma (artritis psoriatica) en 11 jaar geleden kwamen daar ernstige complicaties bij: een ernstige visuele handicap. "Om haar zelfredzaamheid te verhogen had zij nood aan een blindengeleidehond", zegt initiatiefneemster en gemeenteraadslid Hilde DeGraeve. "Zo'n hond kost jammer genoeg handenvol geld – meer dan 12.000 €. De subsidie van het Vlaams Fonds was niet groot genoeg. Er was nog ruim 4.400 € nodig. Ik ben blij dat we het geld bij mekaar gekregen hebben en dat Hilde nu kan genieten van Fun".
"Dankzij Fun kan ik weer alleen op pad. Ik heb eindelijk mijn vrijheid terug", zegt Hilde."Op termijn gaat hij mee naar het ziekenhuis in Leuven, maar eerst worden de wandelroutes in Zomergem getraind, zodat ik binnenkort zelf weer naar de apotheker of naar de bakker kan gaan…".

 

 

Hilde woonde tot voor enkele jaren nog in de Kempen. Omdat haar artritis veel gemeenschappelijke overeenkomsten heeft met RA, zowel wat symptomen als behandeling betreft, was ze jaren lid van de Zelfhulpgroep voor Reumatoïde artritis patiënten-Mol.

Bewerking: Mia, 23 december 2008