Niet te dicht met uw snuit… mijn rolstoel moet er uit

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Ook bij het parkeren is afstand houden belangrijk!
Rolstoelgebruikers hebben immers meer plaats nodig om uit te stappen

… Help ons iedereen hiervan bewust te maken. Bestel snel ons actiemateriaal en maak parkeren veiliger en handiger.
 
VFG vzw wil, in samenwerking met de Verenigde Verenigingen en met steun van de Vlaamse overheid, mensen sensibiliseren over de voorbehouden, blauwe parkeerplaatsen.
 
VFG wil mensen zonder handicap bewust maken waarom het belangrijk is om afstand houden van een blauwe parkeerplaats of van een geparkeerde wagen die een rolstoelgebruiker vervoert.
VFG verspreidt daarom kaartjes en stickers met daarop de slogan ‘Niet te dicht met uw snuit… mijn rolstoel moet er uit!’ die rolstoelgebruikers op hun achterruit kunnen kleven. 

De kaartjes zullen via de lokale VFG-afdelingen verspreid worden over heel Vlaanderen, in voorzieningen, in verenigingen, in openbare gebouwen, enzovoort. De lokale afdelingen zullen ook blijvend in het oog houden of de situatie op lokaal niveau verbetert en indien nodig in dialoog treden met de lokale besturen.
 
VFG richt zich hierbij duidelijk niet alleen tot personen met een handicap, maar tot de gehele bevolking. Bij het parkeren is de bereidwillige medewerking van anderen namelijk een must. Pas wanneer iedereen er zich bewust van wordt dat we er samen aan moeten werken, kan er werkelijk iets veranderen.
 
Hoe bestellen?
De kaartjes, stickers en affiches zijn gratis te bestellen via info@vfg.be, via 02 515 02 60, of via de website www.vfg.be.

Bron: VFG Nieuwsbrief, augustus 2009