Onderzoek: ouders met een handicap of een langdurige ziekte

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Ongeveer 1 op de 10 jongeren groeit op met een ouder die ernstig ziek is of een handicap heeft. Er is nog maar weinig geweten over hoe deze jongeren daarmee omgaan. Wat moeilijk is voor hen? Maar ook: waar vinden ze kracht, wat is leuk, en wat is heel gewoon? Woon jij in zo'n gezin? Dan kan je meewerken aan een onderzoek van Onderzoekscentrum Kind & Samenleving.

Kind & Samenleving is op zoek naar kinderen en jongeren tussen 10 en 18 jaar die thuis wonen en van wie ten minste één ouder al langer dan een jaar een chronische ziekte of een ernstige handicap heeft. Ziektes en handicaps kunnen bijvoorbeeld zijn: multiple sclerose, spierziekte, hersenletsel, Parkinson, blindheid, verlamming.

 

Kind & Samenleving wil zowel de jongeren als hun ouders interviewen. De interviews gebeuren apart en duren elk ongeveer een uur. De gesprekken zijn vertrouwelijk: je naam en woonplaats worden aan niemand doorgegeven.Vind je het belangrijk dat er ook eens naar deze kinderen en jongeren wordt geluisterd? Meer informatie over het onderzoek vind je op: www.k-s.be.

Bron: www.medinews.be

Geplaatst: 8/12/2012