Online PARE Congres 2021

Geplaatst op: 
Zondag, 21 november, 2021 - 14:38

PARE, People with Arthritis/ Rheumatism in Europe, is het netwerk van reumapatiëntenorganisaties in Europa. Elk jaar organiseert de groep een conferentie voor afgevaardigden van de patiëntenverenigingen. Het gaat om een brede internationale gemeenschap met toegewijde vertegenwoordigers. Die gebruiken op hun beurt de opgedane kennis om op nationaal niveau projecten uit te werken of hun werking te verbeteren. 


ReumaNet vzw nam, als lid van PARE, deel aan het jaarlijkse congres. Mireille, vrijwilliger van de RA Liga, was één van de afgevaardigden, naast Ingrid van de CIB-Liga en Anja van ReumaNet. Omwille van de covid pandemie verliep alles voor de eerste maal virtueel, online. 

Tijdens de EULAR PARE Best Practice Fair werden de ingediende abstracts /projecten van verschillende organisaties even kort mondeling toegelicht. Elke organisatie kreeg immers de kans om interessante projecten of verwezenlijkingen voor te stellen. Op die manier ontstaat er een dynamische uitwisseling van ideeën. De oRAnje knoop was één van de posters die werd voorgesteld (zie verder). 
Iedereen mocht stemmen op de persoonlijke top drie, waardoor de beste drie posters in de bloemetjes gezet werden op het einde van de conferentie.

 

Lees ook : 

  • Samenvatting van de drie dagen congres: "Internationale conferenctie voor mensen met Reuma". (Lees hier)
  • Op het congres kwamen opvallend veel programmathema’s zoals digitalisering en zelfzorg aan bod.    De weg naar de toekomst? (bekijk hier de posters)
  • Hoe ziet jouw toekosmt eruit? Deel jouw verhaal en win een goodiebag. (Klik hier voor meer info en deelname)

 

Rol van de RA Liga ?

Dit jaar diende de RA Liga vzw de Abstract/Poster met het thema  “DE KNOOP” als herkensymbool voor reumatoïde artritis campagnes, in.  Promotie via  video boodschap gebeurde door Mireille Verscheure.