Ook veel kinderen hebben reuma

Naar aanleiding van de actie Hand in Hand, Samen tegen Reuma in Aalter op 11 september is er heel wat aandacht voor reuma in de pers, meer in het bijzonder voor kinderreuma.

Op het VTM-Nieuws legt Floor Bauwens (11 jaar) uit, wat reuma voor haar precies betekent.
Bekijk hier het fragment.

 

11/09/2016 - 19:33

In Aalter is dit weekend een benefiet gehouden om geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderreuma. Het is namelijk een misvatting dat alleen oudere mensen reuma kunnen hebben. Maar liefst een op de 1.000 kinderen jonger dan zestien lijdt aan de ziekte.

Reuma is een chronische aandoening waarbij je lichaam het eigen weefsel afstoot. Daardoor ontstaan ontstekingen die de gewrichten, maar bijvoorbeeld ook de organen, kunnen aantasten. Veel mensen associëren reuma met oudere mensen, maar ook veel kinderen jonger dan zestien jaar hebben de aandoening.

Omdat er door geldgebrek nog maar weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan is naar reuma bij kinderen, vond vandaag in Aalter een benefiet plaats.

Behandeling mogelijk
Kinderreuma kun je behandelen met de bestaande medicatie en kinesitherapie. De helft van de kinderen ontgroeit de ziekte en geneest zelfs volledig.

Bron: Tekst en beeldmateriaal ontleend aan VTM-NIEUWS, Ook veel kinderen hebben reuma

 

Geplaatst op: 
Zondag, 25 september, 2016 - 21:21