Oosterse soepen

Oosterse soepenWij, Belgen, zijn gekend als grote soepeters. Soep met fijn gesneden groentjes of een gemixte soep, een fijne bouillon, consommé allemaal even lekker. Als je bij de Chinees gaat eten dan zie je daar ook extra lekkere soepen op de kaart staan.

Mijn grote dank aan Nicole en Mia, trouwe lezers van RAAM, die elk afzonderlijk een recept van eenzelfde oosters soep instuurden.

Wat hebben we nodig?
 

Nicole: Kokossoep

  • 200 g sojascheuten
  • 1 rode paprika of puntpaprika
  • 2 wortelen
  • 5 lenteajuintjes
  • een soeplepel kokosolie, peper
  • 1 kippenbouillonblokje
  • een halve liter kokosmelk
  • miso (in de natuurwinkel)
 

Mia: Wortelsoep met curry

  • 2 kipfilets
  • 10 dikke wortelen
  • een halve witte selder
  • 2 uien, teentje look
  • 2 takjes tijm, verse koriander
  • 2 laurierblaadjes
  • een halve liter kokosmelk
  • groene currypasta
Hoe maken we het?
  • sojascheuten wassen
  • paprika wassen, ontvellen en fijn snijden
  • wortelen schillen en in blokjes snijden
  • lenteajuintjes wassen en in ringetjes snijden
  • alle groenten stoven in de kokosolie
  • 1,5 tot 2 liter water toevoegen
  • bouillonblokje en peper erbij
  • 20 minuten laten koken
  • 1 koffielepel miso en kokosmelk erbij
  • feestelijke toets:  Noordzeegarnaaltjes
 
  • groenten wassen en grof snijden
  • aanstoven in de boter
  • de kipfilets op de groenten leggen
  • ongeveer 30 minuten laten garen
  • de kipfilets apart leggen
  • de groenten zeer fijn mixen
  • currypasta en kokosmelk toevoegen
  • water toevoegen naar smaak
  • afkruiden met peper en zout
  • afwerken met stukjes kip

 

S M A K E L IJ K!

Oosterse soepen

Categorie: 
Geplaatst op: 
Dinsdag, 28 februari, 2017 - 20:24