Open Call Kunstenaars - Kunst en RA gaan hand in hand

Categorie: 
Geplaatst op: 
Zaterdag, 25 maart, 2023 - 12:50


Ben jij een kunstenaar, groot of klein? Wil jij graag een werk maken voor één van onze tentoonstelling? 


Reumatoïde artritis (RA) is een chronische aandoening die ongeveer 100 000 Belgen treft. De ziekte uit zich vooral door ontstekingen op de gewrichten, met pijn en stijfheid tot gevolg. Dit leidt bij veel mensen met RA tot functieverlies. Weet dat reumatische aandoeningen vaak onzichtbaar maar altijd aanwezig zijn. Er staat geen leeftijd op RA, ook jongeren en jongvolwassenen kunnen de diagnose krijgen. 

De RA Liga is een Vlaamse vzw voor en door mensen met RA. De vereniging brengt lotgenoten met elkaar in contact en deelt informatie over zowel medische als sociale aspecten van leven met RA. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met zorgverleners, academici, reumatologen en lotgenoten.

RA Liga vzw plant een Vlaamse actie.
Vanaf september 2022 trekt de RA Liga doorheen Vlaanderen met een sensibiliseringscampagne rond RA. In 2022-2023 bundelen we ook onze krachten om meer in te zetten op een vroegtijdige diagnose van RA.

Ons symbool de oRAnje knoop wensen wij d.m.v. kunstwerken door lokale kunstenaars groot en klein in de kijker te zetten.
We betrekken gemeentebesturen, academies , kunstkringen en kunstenaars bij ons project om via deze innovatieve weg een maximaal aantal mensen te kunnen bereiken. 
 
Samen brengen we via kunst RA  onder de aandacht.
Wij schrijven een opdracht uit om een kunstwerk te ontwikkelen, met focus op het RA verhaal. De opdracht bestaat erin dat het kunstwerk uitnodigend, fris en sprankelend oogt.
Ieder kunst- of creatief werk moet het achterliggend verhaal vertellen van de oRAnje knoop.
Deze boodschap wensen we samen met jullie te verspreiden via de gemeenten van jullie academie of kunstkring. 


Volgende linken verduidelijken het concept:

 

Voel jij je vanuit jouw oeuvre aangesproken tot deze “kunstopdracht”?  
Wil jij een verhaal vertellen via jouw werk, doe dan mee met dit onbezoldigd initiatief. Hou er wel rekening mee dat je werk best verplaatsbaar en hanteerbaar is. Het kunstwerk mag uit meerdere onderdelen bestaan en zal op een afgesproken plaats ter beschikking gesteld worden. Dit project loopt nog in 2023 en 2024. . 

Meer info: info@raliga.be .

RA Liga vzw