Reuma en de single lady

Categorie: 
Geplaatst op: 
Vrijdag, 22 maart, 2019 - 18:24

Een voorproefje op het volledige artikel:

Meer dan een jaar geleden schreef ik voor het laatst over mijn grote avontuur om single mama te worden (Single wannabe*-mama met reuma).
Toen had ik na zes pogingen een pauze ingelast. Het was zowel emotioneel als fysiek zwaar.
In dat jaar is er van alles gebeurd: ik heb mijn opleiding afgerond, ben eindelijk verhuisd, terug voltijds gaan werken.

Gezien het zo lang duurde vooraleer ik zwanger geraakte, begonnen ze stilaan aan IVF te denken in het ziekenhuis, iets dat me eerlijk gezegd veel schrik aanjaagt. De zware zomer (en eigenlijk de zware jaren ervoor) zorgden opnieuw voor ontstekingen en pijn. Het voelt ook alsof mijn lichaam niet bepaald goed reageert op de hormonen die je moet nemen bij kunstmatige inseminatie. De laatste twee jaren heb ik eigenlijk constant last gehad van mijn gewrichten. Zijn het die extra hormonen? Of heeft vermoeidheid en stress daar meer mee te maken? Werkt mijn medicatie nog wel goed? In november ging het ook echt niet meer. Na een spoedafspraak bij de reumatoloog ben ik terug cortisone beginnen nemen. Dat is nooit mijn eerste keuze, maar mijn lichaam heeft echt rust nodig.

Na bijna twee jaar bezig te zijn met dit traject, miste ik echt wel de verbondenheid en intimiteit die je in een relatie opbouwt.

In mijn vriendengroep en op het werk kom ik weinig single mannen tegen. Waar begin je dan? Tips van de vriendinnen: speeddaten, datingapps. Tijd om dat eens uit te proberen.

Marthe

►Het volledige artikel kan je nalezen in de eerstvolgende editie van ons ledenblad RAAM.

Voor vragen over dit artikel kan je mailen naar info@raliga.be
Meer info op raliga.be over: zwanger

 

banner privacy