Ronde patatjes met spek

Het zijn vaak overvolle dagen waar je bij voorkeur drie à vier zaken tegelijkertijd doet en dan moet er nog iets lekkers op tafel komen: ronde patatjes met spek
Kom we gaan aan de slag!

ronde patatjes met spekWat hebben we nodig voor 4 personen

2 bokalen met kleine patatjes, 15O gr gerookt spek, 4 eetlepels room
40 gr bakboter, 2 eierdooiers, bieslook, parmezaan, peper en zout

Hoe maken we het?

  • De aardappeltjes zachtjes opwarmen in de microgolfoven.
  • De eierdooiers loskloppen met de room, peper en zout.
  • Schep ze door de warme aardappelen.
  • Knip het gerookt spek in reepjes en bak het goudbruin en knapperig.
  • Schep er de aardappeltjes bij en bak kort op een hevig vuur (de eierdooiers moeten lichtjes stollen).
  • Afwerken met bieslook en geschaafde parmezaankrullen.

Facultatief:

  • Je kan verse primeur aardappeltjes nemen en deze eerst krabben en koken (opgelet polsen!).
  • Je kan ongeveer 700 gr. vastkokende aardappelen nemen, ze proper boenen, stomen en pellen.
  • Je kan een sjalotje of ui bruineren.
  • Een mengeling van paddestoelen bakken en op het einde toevoegen.
  • Voorgesneden spekblokjes of baconreepjes gebruiken.

S M A K E L IJ K!

ronde patatjes met spek

Categorie: 
Geplaatst op: 
Vrijdag, 31 maart, 2017 - 13:24