Samen naar morgen Symposium - inschrijven

Geplaatst op: 
Maandag, 13 september, 2021 - 19:56

Al onze leden zijn van harte welkom op dit digitale zorgsymposium, Samen naar Morgen. Dinsdag 26 oktober vanaf 13.30u tot 17.15u

Dit symposium gaat over ons, als RA patiënt ben je een zorgvrager. RA Liga neemt deel aan dit symposium. Als lid van RA Liga vzw kan je gratis deelnemen (anders is het voor patiënten 10 euro).

De essentie: Samen de stap zetten naar Morgen

Patient Empowerment gaat net om macht niet te gebruiken. Zorgvrager én zorgverstrekker beschouwen elkaar als gelijkwaardig en tonen wederzijds respect. Zorgorganisatie en zorgsysteem sterken dit aan door via participatie samen de zorg uit te bouwen. Er ontstaat een empathische luistercultuur die zich laat voelen in het gedrag van elke zorgverstrekker. Er is niemand aan de macht.

 

Enige tijd terug lanceerden ze de zogenoemde Patient Empowerment-monitor. Zorgorganisaties kunnen via de vragen die hun patiënten beantwoorden een indicatie krijgen van het niveau van empowerment van hun patiënten. Acht zorgorganisaties nemen deel aan de piloot van de Monitor die op het symposium formeel wordt gelanceerd. De algemene resultaten worden er ook voorgesteld. Om de resultaten te verrijken, bieden we exclusief aan patiënten verbonden aan patiëntenverenigingen die lid zijn van de vzw, de opportuniteit om ook deel te nemen aan de Monitor. Het volstaat dat elke patiënt naar de digitale enquête gaat en de vragen beantwoordt. Dat kan op https://chkmkt.com/empowerment. Het zou mooi zijn als onze leden hier zoveel mogelijk aan deel nemen.

 

Het Symposium
Tijdens 12 korte sessies vertellen onze sprekers live over hoe we tot wederzijds respect kunnen komen in de relatie zorgvrager-zorgverstrekker alsook de betrokkenheid van alle belanghebbenden aanwakkeren en vergroten.
Hoe bereiken we dit? Wat houdt ons tegen? Wat de sprekers zullen brengen zal ongetwijfeld tot heel wat discussies leiden. Discussies die we niet uit de weg mogen gaan om positief te evolueren.

De resultaten van de enquête zullen verwerkt worden inde verschillende sessies.

Onze medewerking werd voor dit onderwerp gevraagd.

De beleving van de zorgvrager vanuit het perspectief van de zorgvrager van morgen.

De zorgvrager vindt het evident dat een zorgorganisatie hem de best mogelijke zorg geeft. Vandaag willen zorgvragers meer dan dat. De impact van hoe zorgverstrekkers en zorgorganisaties met een zorgvrager omgaan kan zeer groot zijn. Hoe beleeft een zorgvrager en de zorgverstrekkers de zorg en hoe zou dit moeten zijn?

 

Inschrijven: stuur een mailtje met je naam en je wens om deel te nemen naar info@raliga.be.

De link voor deelname wordt je achteraf bezorgt.

Graag tot dan!