Wereld Reuma Dag 2022

Geplaatst op: 
Donderdag, 25 augustus, 2022 - 19:54

Wereld Reuma Dag 12 oktober 2022 ! 

Hier bundelen we alle activiteiten en nieuws rond en over Wereld Reuma Dag 2022. 

Voorzitter KBVR kondigt Wereld Reuma Dag aan!

 

Reumanet: Op 12 oktober staan reumatische aandoeningen in de kijker. ReumaNet zorgt een maand lang voor extra aandacht voor deze grote groep van ziektes. 
Van 1 tot 31 oktober komen we extra naar buiten met diverse activiteiten. We zenden op geregelde tijdstippen interessante interviews uit met specialisten, onderzoekers, lotgenoten, beleidsmakers, …
We werken ook aan podcasts, een nieuwe manier om jullie te bereiken.

 

 • Wandel jij mee in oktober? #Reumabeweegt!

Vorig jaar groeide het idee om in oktober de beentjes eens te strekken en elke patiëntorganisatie, patiëntexpert, patiënt, kortom iedereen die wil/kan aan te moedigen om in het kader van Wereld Reuma Dag samen te wandelen met lotgenoten, familie, vrienden, ...
Het was een succes! Graag doen we dit jaar een nieuwe oproep, op naar editie 2022! Organiseer jij graag een wandeling of wandel je graag mee?
Voor meer info klik hier. 

 • ​Reumacafé Reumahuis Zaventem 12 oktober 2022 om 19 uur. 
  Reumanet nodigt zeven onderzoekers uit om hun werk te presenteren, zodat we een beter zicht krijgen op wat we van onze zorg mogen verwachten in de toekomst. Vragen stellen moet! Vooraf en na de lezingen kan je kennis maken met de kunstwerken rond de oRAnje knoop, de sensibiliseringsacties van de RA Liga. Deelname is gratis, inschrijven kan via info@reumanet.be Meer info klik hier.

 • Bekijk hier: "Samen Beslissen - In gesprek met Patricia Pennings, Nationale Vereniging ReumaZorg Nederland."
  Shared Decision making - Gedeelde besluitvorming - Samen beslissen. Als patiënt heb je je eigen levensdoelen voor ogen. Maar hoe passen die in de behandeling van je reumatische aandoening? En hoe leg je jouw wensen voor aan je arts, zodat een eventuele behandeling afgestemd kan worden aan jouw behoeftes en dromen over de toekomst? ReumaNet gaat in gesprek met Patricia Pennings van ReumaZorg Nederland. Deze vereniging ontwikkelde hulpmiddelen om makkelijker samen te beslissen.

 • Bekijk hier: "Getuigenis patiëntexpert voor Observatorium voor Chronisch Zieken"
  Op vrijdag 30 september vierde het Observatorium voor chronisch zieken haar tiende verjaardag. Deze groep, waarin alle betrokken partijen in de zorg zetelen, dus ook patiënten, probeert de zorg voor mensen met chronische aandoeningen op alle vlakken te verbeteren. Karine Braems, patiëntexperte en bestuurslid van VVSA, bracht een getuigenis over de toegankelijkheid van de zorg tijdens de viering

 • Herbekijk: "Meet the expert: patiëntexperten aan het woord (Galapagos)"
  Maandag 10 oktober 2022 namen patiëntexperten, Mireille en Heidi, deel aan het ´Meet-the-expert’ event van Galapagos. 
  Dit event laat medewerkers wereldwijd kennis maken met reumatoïde artritis en hoe de ziekte het leven van een patiënt kan beïnvloeden. Ook stelde, Dorien Segers, zich voor als nieuwe kersverse voorzitter van de RA Liga.