Zelfgebakken taart

Zelfgebakken taart, altijd lekker.
De meesten onder ons hebben wel een keukenrobot of een degelijke handmixer die het ons wat gemakkelijker maakt.
Met een bolletje ijsroom en wat slagroom als extraatje doet het af en toe onze RA even vergeten.
Altijd positief zijn, ook al zijn er minder goede dagen!
Kom we gaan aan de slag!

zelfgebakken taartWat hebben we nodig?

  • een springvorm van ongeveer 20 centimeter
  • 200 g. malse boter - 100 g. bruine suiker - 4 eieren: – dooiers + stijfgeklopt eiwit
  • 200 g. speltbloem en 1 volledig zakje bakpoeder
  • 100 g. gedroogde vruchten bv. abrikozen, papaja... - 50 g. gemalen kokos - 2 eetlepels melk
  • Voor de kruimeltjes: 75 g. zelfrijzende bloem - 75 g. bruine suiker - 2 eetlepels koude boter in blokjes

Hoe maken we het?

  • Springvorm invetten met gesmolten boter en dan bestuiven met bloem of paneermeel.
  • Boter en suiker kloppen tot je een luchtig, romig mengsel hebt.
  • De losgeklopte eidooiers toevoegen, beetje bij beetje.
  • Het speltbloem met de bakpoeder onder het deeg spatelen met de 2 eetlepels melk, de gemalen kokos en de fijne stukjes papaja.
  • Laatst het stijfgeklopt eiwit eronder heffen en het beslag in de bakvorm doen, de bovenkant strijken we gelijk.
    zelfgebakken taart
  • We maken de kruimeltjes: bloem, suiker en boter met de vingers, keukenrobot of mixer kneden tot je precies broodkruim hebt.
    Deze kruimeltjes strooien we gelijkmatig over het beslag.
  • Bakken in de oven: ongeveer 45 minuten op 180° zetten

S M A K E L IJ K!

zelfgebakken taart

Categorie: 
Geplaatst op: 
Dinsdag, 31 januari, 2017 - 20:42