Zich bukken om voeten en scheenbeen te bereiken. Hoe lossen we dit op?

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

In 'In Beweging' van januari 2011 vond ik volgende tip.
Een mevrouw met poly-artrose die moeilijk bukt en daardoor moeite heeft haar scheenbeen en voeten in te vetten, heeft een goede tip voor lotgenoten. "Bij de verfwinkel kocht ik de langste rolverfbeugel met daaraan een klein verfrolletje. Ik kan nu mijn hele lichaam invetten!" De oplossing is nog goedkoop ook: mevrouw betaalde eerder meer dan € 50  aan hulpmiddelen die niet het gewenste resultaat opleverden, op het bonnetje van de verfwinkel stond nog geen € 5.

 

 


Persoonlijk ontdekte ik jaren geleden een andere oplossing.
Wanneer men wondjes aan de voeten/benen heeft die moeten behandeld worden met een zalfje of ontsmettingsmiddel om infectie te voorkomen, kan een verfborsteltje met een lange kromme steel een oplossing bieden. Door middel van deze borstel kan de zalf op de wonde gebracht worden. De borstel moet telkens wel goed uitgewassen worden. Een nadeel is dat er hierdoor nogal wat zalf verloren gaat.
Dit systeem kan ook gebruikt worden voor bovenstaand probleem: het insmeren (of invetten) van voeten en benen. Hiervoor koopt men de grootste verfborstel met de langste steel.
Mijns inziens creëert men met de verfborstel een 'langere arm' dan met de rol, maar al naargelang het mobiliteitsprobleem moet uitgezocht worden welk van beide systemen best bij je past. In ieder geval zijn het goedkope en probate hulpmiddelen.

 

 

Mia, 15/02/2011

 

Heb je zelf een hulpmiddel ontworpen?
Mail dan de beschrijving met foto naar ra@raliga.be
.

Categorie: