Knop van vaat- en wasmachine draaien

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Mijn frustratie was vreselijk groot. Uit ervaring weet ik dat bij het kiezen van een nieuw (elektrisch) toestel ik allereerst alle functies moet uittesten vooraleer tot aankoop over te gaan.

Bij de vaatwasmachine, een aantal jaren geleden, had ik zowat aan alles gedacht… meende ik… tot de levering.
De machine werd geïnstalleerd en dadelijk na vertrek van de leverancier pluisde ik de handleiding uit om alles uit te testen. Wat bleek: tot mijn grote schrik stelde ik vast dat de ronde programmaknoppen geen houvast boden, waardoor mijn vingers eraf gleden. Ik heb er namelijk geen kracht meer in.
Wat nu gedaan? In de handleiding vond ik tenslotte het adres van de fabrikant met telefoonnummer. Zonder verder nadenken belde ik dit nummer en legde mijn probleem uit aan de vriendelijke stem aan de andere kant van de lijn. Het was gelukkig nog de tijd dat je effectief iemand aan de lijn kreeg en niet 'verwelkomd' werd door de stem op een versleten bandje die zegt: 'druk op 1 – druk op 2 – druk op 3…', waarna je dikwijls moedeloos inhaakt.
Ik vroeg of er geen andere knoppen beschikbaar waren en legde zo goed en zo kwaad mogelijk uit welk soort knoppen mijn probleem zouden kunnen oplossen.
Nog geen week later ontving ik het pakje met de nieuwe knoppen (zie foto) – volledig gratis.
Nadat mijn zoon de knoppen vervangen had ging ik nu proberen of het lukte. En het lukte… niet! Er kwam wel een beetje beweging in de knop maar het was me onmogelijk naar alle programma's door te draaien.

Daar zat ik met mijn spiksplinternieuwe vaatwasmachine, vreselijk boos op mezelf om zo dom te zijn geweest het belangrijkste onderdeel niet te hebben uitgetest.
Terwijl ik in zak en as zat rommelde mijn zoon wat in de schuif en haalde er een oude vork uit. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was plooide en wrikte hij aan een tand die het uiteindelijk begaf. 'Probeer nu eens' vroeg hij me. En met alle gemak ging de knop nu rond.

Mijn handen zijn er, met het vorderen van de tijd, niet op verbeterd, en de grip is helemaal weg zodat de dunne steel van de vork nu voorzien is van een dikke mousse. Maar mijn vaatwasmachine kan ik nog steeds met alle gemak gebruiken dank zij dit eenvoudige, kosteloze hulpmiddeltje.

Mia, 3 februari 2010

 

 

 

 

Heb je zelf een hulpmiddel ontworpen?
Mail dan de beschrijving met foto naar ra@raliga.be
.

Categorie: