Eerste computermuis waarbij de vingers met rust gelaten worden

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

RSI en andere computer gerelateerde klachten komen veelal voort uit het langdurig aanhouden van een verkeerde werkhouding, eenzijdige handelingen en het gebruiken van standaard platte muizen en toetsenborden.

De nieuwe verticale RockStickMouse zorgt dat de vingers niet onnodig veel klikhandelingen maken, maar juist rust krijgen.

 


De hand rust op een plateau waardoor de grove motoriek wordt gebruikt om zowel de cursor te positioneren en de klik-commando`s te geven. Deze muis reduceert spierspanning omdat hij niet wordt vastgehouden tussen duim en pink maar door de hele hand. Waar andere, standaard computermuizen de vingers fors belasten om te klikken, zorgt de RockStickMouse voor minder belastende commando`s via de totale hand.
De vingerpezen (flexoren), handspieren en zenuwen worden hierdoor sterk minder belast. De hellende neutrale arm, pols en handstand kent veel voordelen t.o.v. een platte reguliere muis.

In een studie uit 1999 (Prof. Aaras) is al aangetoond dat een meer verticale en neutrale positie van de hand en onderarm de spierspanning reduceert.
De nieuwe verticale muis is verkrijgbaar in small/medium en large versies. Deze muis is ontwikkeld in Canada door een fervente computergebruiker, die naast zijn computerwerk, thuis veel tijd doorbracht met computerspellen en hierdoor CTS (Carpale Tunnel Syndroom) ontwikkeld heeft. Backshop, de specialist op het gebied van computer gerelateerde klachten, heeft samen met de ontwikkelaar, de RockStickMouse verder verfijnd en uitontwikkeld.

Kopen kan bij: www.backshop.nl/

“Ontwikkeld door RSI patient”

Bron: www.medicalfacts.nl/

Geplaatst: 9/11/2012

Heb je zelf een hulpmiddel ontworpen?
Mail dan de beschrijving met foto naar ra@raliga.be
.

Categorie: