Mobiliteitspunt Kempen helpt u bij uw zoektocht naar vervoer op maat

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Aanvullende informatie op dit belangrijk artikel in verband met 'Mobiliteitsproblemen'.

Op 25 januari stelde de provincie Antwerpen in samenwerking met Welzijnszorg Kempen, Enter en de Vlaamse overheid het ‘Mobiliteitspunt Kempen’ voor. Mensen met een mobiliteitsbeperking in het arrondissement Turnhout kunnen vanaf 1 februari bij deze nieuwe dienst terecht met vragen over mobiliteit en voor advies over vervoer op maat.

Het Mobiliteitspunt Kempen is bereikbaar op het nummer 014 585 575 en via mail naar mobiliteitspuntkempen@iok.be Deze nieuwe dienst is toegankelijk voor iedereen met een mobiliteitsbeperking die woont in één van de 27 gemeentes en steden van het arrondissement Turnhout: Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hoogstraten, Hulshout, Kasterlee, Laakdal, Lille, Meerhout, Merksplas, Mol, Olen, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout, Vorselaar, Vosselaar en Westerlo.

Lees het Persbericht en de Folder in bijlage aandachtig!

Bron: Kathleen Wuyts, Verantwoordelijke dispatching MAV Provincie Antwerpen, Welzijnszorg Kempen

****

Sinds 1 februari 2013 is het proefproject 'Mobiliteitspunt Kempen' van start gegaan.
 
Het project werd uitgewerkt door de provincie Antwerpen in samenwerking met Welzijnszorg Kempen, Enter en de Vlaamse Overheid.

Waarvoor kan u bij deze dienst terecht?

Bent u een persoon met mobiliteitsbeperkingen door een handicap, ziekte of ouderdom en woont u in het arrondissement Turnhout dan kan u terecht bij de dienst. Mobiliteitspunt helpt u bij uw zoektocht naar aangepast vervoer.

U kan er terecht voor een algemene vraag over het aanbod van aangepast vervoer in de regio of een concrete vervoersvraag voor een bezoek aan familie of vrienden, revalidatie, doktersbezoek, sportactiviteit...

Het mobiliteitspunt maakt u vervolgens wegwijs in het aanbod van aangepast vervoer of adviseert u het gepaste vervoer op maat.

Contactgegevens:

T 014 585 575
Elke werkdag
van 09.00 u tot 12.00 u
van 13.00 u tot 16.00 u

E-mail: mobiliteitspuntkempen@iok.be

Bron: www.ocmw.dessel.be

Geplaatst: 2013-02-26


Wie informatie kan verstrekken over de organisatie van het vervoer van mensen met mobiliteitsproblemen in andere regio's kan deze sturen, met bronvermelding, naar ra@raliga.be.

Op deze link kan je info vinden over Start MAV-proefproject Vlaams-Brabant

HIER vind je meer informatie over verschillende MAV-proefprojecten.
MAV = Mobiliteitscentrale Aangepast Vervoer

Mia