Infopunt Toegankelijk Reizen biedt informatie voor reizigers met een handicap of beperking

Opgelet: Dit is een verouderd artikel uit ons archief. De inhoud kan inmiddels niet meer van toepassing zijn.

Ben je op zoek naar een toegankelijk vakantieverblijf in binnen- of buitenland? Ga dan eens kijken op de website www.toegankelijkreizen.be.

Het Infopunt Toegankelijk Reizen is een dienst van Toerisme Vlaanderen, gegroeid uit een samenwerking met verschillende organisaties en diensten van en voor mensen met een handicap of een beperking. Het Infopunt is echter geen reisagent. Ze bieden de nodige informatie aan, maar laten de praktische realisatie aan de reiziger zelf over.
 
Op basis van de reisverhalen en ervaringen van andere reizigers, vind je er suggesties voor toegankelijke logies, vervoer of geschikte uitstappen. Ook vind je contactgegevens van organisaties die georganiseerde reizen aanbieden en reisverslagen van anderen.

Uit: e-ReumaNet-Nieuwsbrief - april 2013

Geplaatst: 2013-04-12

*****

We ontvingen volgende reactie:

Mag ik een correctie geven voor jullie verwijzing naar Toegankelijk Reizen? Onze dienst is nu meer dan ooit "gewoon" een dienst van Toerisme Vlaanderen en dat brengt wat veranderingen mee.
Wie naar toegankelijkreizen.be gaat, wordt nu meteen doorgestuurd naar www.visitflanders.com/nl/toegankelijkheid, waar uitgebreide info staat over toegankelijke vakantiemogelijkheden in Vlaanderen. We gebruiken de naam "Infopunt Toegankelijk Reizen" eigenlijk niet meer, maar treden gewoon naar voor als Toerisme Vlaanderen.
Toegankelijkheidsinfo over andere reisbestemmingen staan op een nieuwe website die ik samen met enkele vrienden gemaakt heb: www.toegankelijkopreis.be. Hier vind je de nuttige tips en reisverslagen van reizigers met een beperking waarover je het in het artikel hebt. Iedereen is ook heel welkom om er zijn eigen ervaringen te delen. Wil je dit ook aan jullie leden doorgeven? Alvast hartelijk dank!

Geplaatst: 2015/08/16