De reumaverpleegkundige, een brug tussen ...

Geplaatst op: 
Zondag, 1 juli, 2018 - 20:24

De rondreizende handencampagne Don't Delay, Connect Today vond in juni zijn standplaats in het AZ Turnhout, campus Sint-Jozef met op donderdag, 21 juni een boeiende infoavond. Natuurlijk waren wij er ook bij!

Dr. Van Schaeybroeck, reumatoloog in AZ Turnhout, verwelkomde iedereen hartelijk. Zij startte de avond met een korte toelichting over reuma en drukte op het belang van een vroege diagnose.

Reumaverpleegkundige Sonja Vangeel stelde enkele bachelorstudenten aan ons voor en de noodzaak van een reumaverpleegkundige via hun bachelorproef.

Daarna presenteerden deze jonge meisjes fier hun poster en vertelden zij enthousiast over hun ervaringen en eindwerk.

Nele Caeyers, zelf patiënte sedert haar 22e, deelde vervolgens haar ervaringen met haar reumatische aandoening. Ze nam even de tijd om ReumaNet en diens werking voor te stellen, met ook een woordje over RA Liga vzw.

De bezoekers kregen de kans om vragen te stellen in de vraagronde met dr. Van Schaeybroeck en Nele Caeyers.

Tenslotte ging iedereen een kijkje nemen naar de tentoonstelling en was er nog wat tijd voor een praatje onder elkaar.


RA Liga op infoavond in AZ TurnhoutDe voorstelling van de bachelorproef van enkele studentverpleegkundigen over de reu­ma­­ver­­pleeg­kun­di­ge was een interessante verrijking.
Uit hun onderzoek blijkt de nood aan de reuma­ver­pleeg­kun­di­ge die voor de reu­ma­pa­tiënt een belangrijk aanspreekpunt is.
Zij schreven ondertussen een samenvattend artikel dat wij met alle plezier met jou delen: De reumaverpleegkundige, een brug tussen…


Enkele sfeerbeelden

RA Liga op infoavond in AZ Turnhout  

RA Liga op infoavond in AZ Turnhout

 

RA Liga op infoavond in AZ Turnhout

RA Liga op infoavond in AZ Turnhout   RA Liga op infoavond in AZ Turnhout   RA Liga op infoavond in AZ Turnhout
         
RA Liga op infoavond in AZ Turnhout   RA Liga op infoavond in AZ Turnhout   RA Liga op infoavond in AZ Turnhout

Meer info op raliga.be over: reumaverpleegkundige

Samen op je levenspad

Like Facebook-pagina RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzwnieuwsbrief RA Liga vzw - Reumatoïde Artritis Liga vzw lid worden word vrijwilliger bij RA Liga vzwword onze sponsor ReumaLied met beelden ReumaLied met tekst